ΕΛΛΑΔΑ

Επικυρώθηκε η ποινή του Τ. Μαντέλη από τον Άρειο Πάγο

Επικυρώθηκε η ποινή του Τ. Μαντέλη από τον Άρειο Πάγο

Την ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή που έχει επιβληθεί από το Εφετείο Αθηνών στον πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσο Μαντέλη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το διάστημα που είχε λάβει το ποσό των 450.000 μάρκων από τη Siemens, επικύρωσε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι αρεοπαγίτες έκαναν δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και απέρριψαν την αίτηση του Τάσου Μαντέλη, που ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η εφετειακή απόφαση έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και ότι δεν παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, ούτε τον απαραβίαστο κανόνα της δίκαιης δίκης, όπως υποστήριζε ο κ. Μαντέλης.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Μάϊο του 2010, ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής, ο Τάσος Μαντέλης παραδέχθηκε ότι ήταν αποδέκτης δύο εμβασμάτων ύψους 200.000 και 250.000 μάρκων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, οι οποίοι είχαν ανοιχθεί στο όνομα του κουμπάρου του με τον κωδικό «A. Rocos». Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Μεταφορών το ποσό των 450.000 μάρκων ήταν προεκλογική χορηγία της Siemens προς τον κ. Μαντέλη.

Διαβάστε επίσης:

Αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο Τ. Μαντέλης