ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι απολογίες για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων

Συνεχίζονται οι απολογίες για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Κυριακή, ζήτησε και έλαβε από τον 7ο ανακριτή Πειραιά, ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.


Το μεσημέρι ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, Γ. Σπανός και ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της εταιρείας. Και οι δύο αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες.

Αυτή την ώρα συνεχίζουν τις απολογίες τους τα υπόλοιπα τρία άτομα μεταξύ των οποίων και ο τελωνειακός.

Ο συνήγορος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ σε δηλώσεις του προς στους δημοσιογράφους τόνισε ότι από την, μέχρι στιγμής, πορεία της ανάκρισης αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση.

Υποστήριξε ότι, το διαβιβαστικό της ασφάλειας έλεγε για απώλεια δασμών ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ο ανακριτής περιόρισε σήμερα στα 600.000 ευρώ.

Είπε, επίσης, ότι αποδείχτηκε απ΄ όλη την πορεία της ανάκρισης ότι στην ΕΤΕΚΑ δεν γινόταν καμία επιστροφή από το υποτιθέμενο ποσό που έπαιρναν πίσω τα βυτία διότι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας υπάρχει φορολογική αποθήκη που ελέγχεται από τελωνειακούς.

Μια φορά, το 2014, έγινε επιστροφή και έγινε με νόμιμα φορολογικά στοιχεία, συμπλήρωσε.

Στην υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων που αποκάλυψε η ΕΛΑΣ, εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα, στελέχη κρατικών υπηρεσιών, οδηγοί βυτιοφόρων και πρατηριούχοι.

Οι υπόλοιποι 9 συλληφθέντες, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ, θα απολογηθούν αύριο και τη Δευτέρα.