ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Έκαναν «φτερά» από τράπεζα 450.000 ευρώ!

Κως: Έκαναν «φτερά» από τράπεζα 450.000 ευρώ!

Ποσό της τάξης των 450.000 ευρώ, κατέγραψε ως έλλειμμα από τα ταμεία της τράπεζας στο νησί της Κω, ο έλεγχος των επιθεωρητών που ξεκίνησε αιφνιδιαστικά το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Η υπόθεση που κυριαρχεί στην κοινωνία της Κω από το πρωί της Τρίτης όπου και έγινε γνωστή, συγκλονίζει πραγματικά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο συγκεκριμένος υπάλληλος, θεωρούνταν στέλεχος πρώτης γραμμής, άριστος οικογενειάρχης, άνθρωπος σεμνός και θρησκόληπτος, ενώ μέχρι και πρόσφατα δεν είχε δώσει την παραμικρή αφορμή για να κινηθεί σε βάρος του πειθαρχικός έλεγχος.

Η έρευνα των επιθεωρητών της τράπεζας που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το πρωί, φανέρωσε ότι το χρηματικό ποσό των 450.000 ευρώ (τουλάχιστον) είχε αφαιρεθεί τμηματικά από λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων.

Όλα ξεκίνησαν όταν συγγενικό του πρόσωπο ανακάλυψε ότι μεγάλο ποσό που διατηρούσε στον λογαριασμό ταμιευτηρίου είχε κάνει… φτερά. Στην τράπεζα της Κω αξίζει να σημειωθεί ότι υπηρετεί και η σύζυγος του εμπλεκόμενου, η οποία πάντως μέχρι αυτή την ώρα δεν φαίνεται να είχε την παραμικρή ανάμειξη στην υπόθεση.

Οι πρώτες πληροφορίες που έδωσε ο ίδιος ήταν ότι ξεκίνησε με αφαίρεση μικρών ποσών αρχικά το 2013 τα οποία έπαιξε στον τζόγο χωρίς ποτέ να καταφέρει να τα τοποθετήσει ξανά στους λογαριασμούς από τους οποίους τα είχε αφαιρέσει.

Οι εκπρόσωποι της τράπεζας πάντως διαβεβαιώνουν ότι οι καταθέτες δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα και ότι τα ποσά αυτά θα καλυφθούν στο ακέραιο.

Σε βάρος του εμπλεκόμενου έχει ήδη κινηθεί πειθαρχική διαδικασία ενώ η τράπεζα θεωρείται θέμα ημερών να στραφεί και ποινικά εναντίον του αξιώνοντας όλα τα χρήματα με τα οποία την ζημίωσε.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.