ΕΛΛΑΔΑ

Διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Κορυδαλλού

Διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Κορυδαλλού

Συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Αγ. Παύλος» διοργανώνει στις 18:30 η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων», σε συμπαράσταση των νοσηλευόμενων, καλώντας το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξαγγείλει άμεσα μέτρα πραγματικής αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως σήμερα στο νοσοκομείο κρατούνται 209 ασθενείς, εκ των οποίων οι 131 είναι οροθετικοί, όταν οι προβλεπόμενες κλίνες είναι 60.

«Ο συνωστισμός έχει μετατρέψει το, κατ' ευφημισμό, νοσοκομείο σε αποθήκη ανθρώπων, αφού μέχρι και τα κρεβάτια έχουν αντικατασταθεί με κουκέτες, ενώ υπάρχουν ασθενείς που κοιμούνται σε στρώματα στους διαδρόμους», συμπληρώνεται.

Η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» υποστηρίζει ότι από την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για αποφυλάκιση ασθενών που έχουν καταδικαστεί με ποινές έως 10 χρόνια «θα ευεργετηθούν 100 από τους 13.000 και πλέον κρατούμενους, αφού όσοι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις είναι υπερδιπλάσιοι όσων δικαιούνται την υπό όρους απόλυση».

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού: Οι εικόνες ντροπής στα διεθνή ΜΜΕ

Αποφυλακίζ​ονται άμεσα κατάδικοι με βαριά νοσήματα και οροθετικοί