ΕΛΛΑΔΑ

Ο Θάνατος δεν είναι το Τέλος!

Ο Θάνατος δεν είναι το Τέλος!

Όταν σκεφτόμαστε το παρελθόν μας πιάνει συχνά θλίψη γιατί στερήσαμε την αγάπη μας σε πρόσωπα που δεν βρίσκοντας πλέον κοντά μας. Νιώθουμε ενοχές που σπαταλήσαμε τον χρόνο μας με άλλα άτομα που δεν ήταν τόσο σημαντικά για εμάς, που απλά τα επέβαλε η καθημερινότητα στην ζωή μας.

Λίγες μόνο παράγραφοι από το βιβλίο «Ο θάνατος σαν κέρδος», ίσως να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα.

Σας τα παρουσιάζουμε:

« Υιοθετούμε αυτή την εντύπωση γιατί απλά στρεφόμαστε προς λάθος κατεύθυνση. Εάν ο Θεός δεν είναι ο Θεός των νεκρών άλλα των ζώντων (Ματ. 22:33), τότε όλοι όσοι έφυγαν από τούτη τη γη, είναι ζωντανοί εν Χριστώ. Κι εμείς μπορούμε να στραφούμε προς αυτούς για συγχώρεση και μεσιτεία. Δεν είναι ποτέ αργά εάν αληθινά πιστεύουμε τον Θεό, ως Θεό των ζώντων. Και ποτέ δεν θα πρέπει να μιλούμε για την αγάπη μας σε χρόνο παρελθόντα.

Ο θάνατος του σώματος δεν διασπά την σχέση, αφού αυτή ήταν, είναι και θα παραμείνει ζωντανή ανάμεσα σε ανθρώπους πού συναντήθηκαν και αγαπήθηκαν σε τούτη τη ζωή.

Ο θάνατος δεν είναι ποτέ το τέλος. Συνεχίζουμε να ζούμε όταν πεθαίνουμε, ακόμα και σε τούτη τη γη, αφού κληρονομούμε τους καρπούς της επίγειας ζωής και ύπαρξης μας σε όσους ακολουθούν. Και συνεχίζουμε να φέρουμε πάντοτε ευθύνη για την απήχηση της βιωτής μας».

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ