ΕΛΛΑΔΑ

Αδελφοποίηση Συλλόγων Εφέδρων Πεζοναυτών Ελλάδας και ΗΠΑ

Αδελφοποίηση Συλλόγων Εφέδρων Πεζοναυτών Ελλάδας και ΗΠΑ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Πεζοναυτών των ΗΠΑ υπέγραψαν στις 28 Φεβρουαρίου 2014 σύμφωνο αδελφοποίησης.

Η συμφωνία αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις, για την δημιουργία στενών δεσμών μεταξύ των δύο συλλόγων μέσω κοινών δραστηριοτήτων, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα ιστορίας, αξιών, αλλά και ιδεολογίας πάνω στα οποία στηρίζεται, διεθνώς, το “Πνεύμα” του Πεζοναύτη.

«Με αυτή τη συμφωνία βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εφέδρων Πεζοναυτών, ένα όραμα μας, για ένα παγκόσμιο δίκτυο επικοινωνίας και αλληλοβοήθειας εφέδρων πεζοναυτών, στο όποιο έχουν ανταποκριθεί, ήδη, 4 χώρες. Είναι για εμάς, η τρίτη επιτυχημένη προσπάθεια του Συλλόγου μας, για τη προώθηση της Ιστορίας και του Πνεύματος του Έλληνα Πεζοναύτη στο εξωτερικό , μετά από την αδελφοποίησή μας με τους Συλλόγους των Βρετανών και Ισπανών Εφέδρων Πεζοναυτών.

Πληροφορίες για τις κοινές δράσεις μας θα δημοσιεύονται κατά καιρούς από τους Ιστότοπους των Συλλόγων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο.