ΕΛΛΑΔΑ

12.000 θέσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ για τις ειδικές κατηγορίες

12.000 θέσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ για τις ειδικές κατηγορίες

Σε πρόσθετο αριθμό θέσεων θα εισαχθούν οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίο αναμένεται να φτάσουν τους 12.000.

Οι υποψήφιοι σε αρκετές περιπτώσεις εισάγονται με χαμηλότερες βαθμολογίες συγκριτικά με τους υποψηφίους που διεκδικούν τις θέσεις της γενικής σειράς (90%).

Τη φετινή χρονιά θα διατεθεί το 20% των θέσεων επί του συνολικού αριθμού εισακτέων στις κατηγορίες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των ειδικών περιπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια.

Οι διαφορές -κυρίως για την κατηγορία των πολυτέκνων- είναι , όπως αναφέρει "ΤΟ ΒΗΜΑ" σε κάποιες περιπτώσεις τεράστιες, φτάνοντας σε τμήματα μεσαίων βαθμολογιών ακόμη και τα 3.000 μόρια.

Είναι ενδεικτικό ότι την περσινή χρονιά στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά οι υποψήφιοι της γενικής σειράς εισήχθησαν με 15.975 μόρια, όταν οι συνυποψήφιοί τους που ανήκουν σε πολύτεκνες οικογένειες χρειάστηκαν μόλις 12.381.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών για την εισαγωγή τους στον επιπλέον αριθμό θέσεων, που καθορίζονται αποκλειστικά για αυτούς, κρίνονται αρχικά με το σύνολο των μορίων της βαθμολογίας τους για τις θέσεις της γενικής σειράς κάθε σχολής ή τμήματος που δηλώσουν στις προτιμήσεις του μηχανογραφικού τους δελτίου και εφόσον δεν εισαχθούν με τη γενική σειρά, στη συνέχεια κρίνονται για τις θέσεις της ειδικής κατηγορίας στην οποία υπάγονται.

Διαβάστε επίσης:

Διαγράφονται 180.000 «αιώνιοι» φοιτητές

«Μπόνους» σε 15.000 υποψηφίους για ΑΕΙ - ΤΕΙ

Διαγράφονται 180.000 «αιώνιοι φοιτητές»

ΤΕΙ Καβάλας: Διώχνουν τους φοιτητές επειδή δε χωρούν στις αίθουσες

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων