Καταδικάστηκαν Ειρήνη Νικολοπουλου και Νίκος Κούρτης

Newsroom Newsroom

Καταδικάστηκαν Ειρήνη Νικολοπουλου και Νίκος Κούρτης

Σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό ο πρώην διευθυντής της δορυφορικής ΕΡΤ Νίκος Κούρτης για παράβαση καθήκοντος και η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου για ηθική αυτουργία σε αυτή για την υπόθεση της γκρίζας διαφήμισης στην "ΕΡΤ World".

Αν και ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων πρότεινε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, το δικαστήριο τελικά αποφάσισε να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Σε πρώτο βαθμό οι δύο κατηγορούμενοι είχαν και πάλι καταδικαστεί επίσης σε 12 μήνες φυλάκισης, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι Γιάννης Κορωναίος, Κωστής Παρράς και Ντίνα Οικονομίδου είχαν κριθεί αθώοι.

Η υπόθεση αφορά σε γκρίζα διαφήμιση, κατά τη διάρκεια εκπομπών μεικτής παραγωγής της ERT World (2006-2009).

Σύμφωνα με την κατηγορία, πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη έκταση απαγορευμένη διαφήμιση ξενοδοχειακών, τουριστικών, ναυτιλιακών, φαρμακευτικών επιχειρήσεων, με συνέπεια, τη μη επιβολή κυρώσεων για την παράβαση όρου της σύμβασης με την εταιρεία παραγωγής που απαγόρευε την έμμεση διαφήμιση. Αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται σε σχετικό πόρισμα που είχε συνταχθεί, ήταν να υφίσταται θέμα απώλειας των εσόδων που θα εισέπραττε η ΕΡΤ εάν η διαφήμιση γινόταν νομίμως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved