ΕΛΛΑΔΑ

Η εικόνα των ιερών Λειψάνων των Αγίων Θεοδώρων στην Μύκονο

Η εικόνα των ιερών Λειψάνων των Αγίων Θεοδώρων στην Μύκονο

Ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος Β’ λειτούργησε χθες σε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίιας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, και στη συνέχεια προέστη της μεγαλειώδους λιτανευτικής τριώρου καθόδου της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής στην πόλη της Μυκόνου.

Στην είσοδο της πόλης και σε εξέδρα, στην παραλία του νησιού, τελέσθηκε δοξολογική δέηση για την άφιξη της ιεράς Εικόνος και των ιερών Λειψάνων των Αγίων Θεοδώρων, τα οποίο μεταφέρθηκαν προς ευλογία και αγιασμό των πιστών από τον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού.

Ο κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε την εμμονή των Μυκονίων στις παραδόσεις τους, οι οποίοι επί αιώνες και μέχρι σήμερα ακολουθούν τον ίδιο δρόμο και τρόπο λιτανεύσεως της Εφόρου του νησιού τους, που ακολούθησαν και οι πατέρες τους, αναβιώνοντας κάθε φορά το παρελθόν.

Με την ευκαιρία δε της μετακομιδής των Λειψάνων των Αγίων Θεοδώρων, αναφέρθηκε στο ρόλο των Αγίων στη ζωή των Χριστιανών, τα ιερά Λείψανα των οποίων αποτελούν αληθινό δώρο Θεού, διηνεκή ευλογία, συνοδοιπόρους και συνοδίτες τους.

Η αγία Εικόνα ενθρονίσθηκε σε περίτεχνο προσκυνητάρι, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, όπου θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου.

ΠΗΓΗ mykonospress

Διαβάστε επίσης

Δάκρυσε η εικόνα Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας (φωτο)