ΕΛΛΑΔΑ

«Στο σκαμνί» ξανά οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

«Στο σκαμνί» ξανά οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

Αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε ο εισαγγελέας – Το newsbomb.gr από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει την σκανδαλώδη και προκλητική απόφαση.

Στο εδώλιο θα ξανακαθίσουν οι 42 αθωωθέντες για τις «μετοχές φούσκες» του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την άσκηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Εκτιμώντας ότι η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ο κ. Βουρλιώτης ζήτησε την άσκηση αναίρεσης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν ο Άρειος Πάγος κάνει δεκτή την εισαγγελική αίτηση, τότε η υπόθεση θα εκδικαστεί από μηδενική βάση.

Υπενθυμίζεται ότι με την επίμαχη απόφαση είχαν αθωωθεί 42 πρόσωπα, επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές, ακόμα και εφοπλιστές, που φέρονταν να συνήργησαν στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-φούσκες του 1999, για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο ύστερα από χρόνια με βάση συμπληρωματική έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, κατά περίπτωση.

Διαβάστε επίσης:

«Πρόκληση η αθώωση των 42 για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου»

Όλοι αθώοι για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου

Αθώοι όλοι για τις μετοχές – «φούσκες» του Χρηματιστηρίου το 1999