ΕΛΛΑΔΑ

Μαζιώτης και Ρούπα αρνούνται σχέσεις με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Μαζιώτης και Ρούπα αρνούνται σχέσεις με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τον θάνατο του μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» Λάμπρου Φούντα, τα επικηρυγμένα μέλη της οργάνωσης, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, με κείμενο τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αρνούνται ότι έχουν σχέση με άλλες οργανώσεις, όπως η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «αυθαίρετη εμπλοκή των ονομάτων μας στην οργάνωση ΟΛΑ».

Παράλληλα, δηλώνουν ότι έχουν «διαφορετικά πολιτικά κριτήρια στον τρόπο δράσης» και επισημαίνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την «ομάδα Μαζιώτη», όπως τους αποδίδεται, αλλά ούτε με τον οπλισμό που βρέθηκε σε αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο, γράφοντας χαρακτηριστικά: «...πίσω από οποιαδήποτε ένοπλη ενέργεια που συμβαίνει ανά την επικράτεια, πίσω από κάθε συμβάν που ακόμα και ως εικασία μπορεί να έχει πολιτικές διαστάσεις ή προεκτάσεις -π.χ. η υπόθεση με τα όπλα στο αυτοκίνητο στο Φάληρο-, "βλέπουν" είτε άμεσα είτε έμμεσα ότι έχουμε κάποια σχέση, έχει σχέση η "ομάδα Μαζιώτη" κ.λπ.».

Σε άλλο σημείο του κειμένου, ο Ν. Μαζιώτης και η Π. Ρούπα δηλώνουν: «Δεν θα αναφερθούμε φυσικά σε όλη τη σαβούρα των δημοσιογραφικών "πληροφοριών", στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μέχρι και σενάρια για τους πιθανούς "συγκατοίκους" μας στην παρανομία», αναφερόμενοι πιθανότατα σε όσα έχουν ακουστεί για σχέσεις τους με τον Χριστόδουλο Ξηρό.