ΕΛΛΑΔΑ

Δεν εμφανίστηκαν στους ανακριτές 2 κατηγορούμενοι για τα εξοπλιστικά

Δεν εμφανίστηκαν στους ανακριτές 2 κατηγορούμενοι για τα εξοπλιστικά

Δεν εμφανίστηκαν τελικά αν και είχαν κληθεί σε απολογία ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός και ο αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρείας Wegmann Όλαφ Έσλερ, που θεωρούνται κλειδιά στην πορεία του μαύρου χρήματος που διακινήθηκε για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι δυο κατηγορούμενοι οι οποίοι πλέον βρίσκονται υπό τον κίνδυνο έκδοσης σε βάρος τους ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των ανακριτών Σπύρου Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκου, για τη ροή της μίζας που συνδέεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα αφού φέρονται να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί μια μικρή παράταση δυο ημερών από την πλευρά των αρχών για το ενδεχόμενο εμφάνισής τους. Για αυτό το λόγο μετέβη στο γραφείο των ανακριτών η συνήγορος του τραπεζίτη, Ιωάννα Λαχανά. Οι δυο κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε μίζες για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη Γερμανική εταιρία. Ο μεν Λιγινός κατονομάζεται ως πρόσωπο που αναλάμβανε να εξαφανίσει το μαύρο χρήμα και να το ξεπλύνει.

Ο δε Εσλερ, αντιπρόεδρος της εταιρίας φέρεται να κράτησε για τον εαυτό του 1 εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα που είχε φέρεται να είχε δώσει στον Δημ. Παπαχρήστο, εκπρόσωπο της Wegmann στην Ελλάδα, προκειμένου να «λαδώσει» Έλληνες αξιωματούχους.

Διαβάστε επίσης:

Σφίγγει ο κλοιός για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Νέες μίζες για την προμήθεια ραντάρ εντόπισε ο εισαγγελέας

Στους ανακριτές η σύζυγος και οι κουμπάροι του Γιάννου Παπαντωνίου

Ποινική δίωξη κατά του Γ. Παπαντωνίου και της συζύγου του