ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος: Δεν θα επιτρέψουμε να «σβήσει» το Άσυλο Ανιάτων

Ιερώνυμος: Δεν θα επιτρέψουμε να «σβήσει» το Άσυλο Ανιάτων

Ως «ασπίδα προστασίας» όσων έχουν ανάγκη στις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα λειτουργεί η Εκκλησία, η οποία συμπαρίσταται έμπρακτα και συμπάσχει με τους αγώνες των ανθρώπων για την επιβίωση τους.

Απόδειξη του πολύτιμου κοινωνικού έργου που επιτελεί, είναι το γεγονός ότι γίνεται συνοδοιπόρος αλλά και αρωγός σε προσπάθειες και θεσμούς που παρότι έχουν να επιδείξουν πλούσια παρακαταθήκη, σήμερα λόγω των συνθηκών κινδυνεύουν με λουκέτο.

Σήμερα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, βρέθηκε στο πλευρό των 195 ασθενών και των 120 εργαζομένων του Άσυλου Ανιάτων στην Κυψέλη, προκειμένου να δηλώσει τη στήριξη της Εκκλησίας με αφορμή τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα στη λειτουργία του.

2056275

Ο Αρχιεπίσκοπος που συνομίλησε με τους ασθενείς, τους εργαζόμενους και το Διοικητικό Συμβούλιο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές δομές πρόνοιας της χώρας και τόνισε: « η Αρχιεπισκοπή μέσω της "Αποστολής" στηρίζει κάθε μήνα δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Οι δυνατότητες μας περιορίζονται σημαντικά αλλά σήμερα νιώθω την ανάγκη να μην επιτρέψουμε να "σβήσει" μια τόσο σημαντική προσπάθεια σαν τη δική σας».

2056274

O κ. Ιερώνυμος ανακοίνωσε ότι η «Αποστολή» θα προσφέρει καθημερινά 250 μερίδες φαγητού μέχρι να υπάρξει κάτι καλύτερο από το Κράτος και δεσμεύτηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών να σταλούν σημαντικός αριθμός φαρμάκων για τη θεραπεία των ασθενών. Τέλος είπε ότι θα ζητήσει από την Κυβέρνηση τη συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας του ασύλου ανιάτων.

Στη χώρα μας, κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος «οι αντοχές της κοινωνίας δοκιμάζονται ενώ διακυβεύεται η συνοχή της, εξ΄αιτίας κυρίως προβλημάτων, τα οποία αγγίζουν ακόμη και τα όρια της επιβίωσης. Σήμερα διάβασα μια νεότερη έκθεση του ΟΟΣΑ στην οποία αναφέρεται ότι το 18% των Ελλήνων δεν έχει χρήματα ούτε για τρόφιμα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Η Εκκλησία όχι μόνο αφουγκράζεται τις αγωνίες αλλά συμπαρίσταται έμπρακτα και συμπάσχει με τους αγώνες των ανθρώπων για την επιβίωση τους».

Σημειώνεται ότι το Άσυλο Ανιάτων, το οποίο φιλοξενεί για περισσότερο από ένα αιώνα ανθρώπους με βαριές νευρολογικές παθήσεις, κινδυνεύει με λουκέτο λόγω χρεών. Οι οφειλές του αγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοί του είναι απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες.

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ασθενείς του ασύλου ανιάτων στο Μαξίμου

Με «λουκέτο» κινδυνεύει το Άσυλο Ανιάτων λόγω χρεών