ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις στην Τρίγλια για κλοπή υλικού της ΔΕΗ

Συλλήψεις στην Τρίγλια για κλοπή υλικού της ΔΕΗ

Μετά από έρευνα του Α.Τ. Μουδανιών Χαλκιδικής, εξιχνιάστηκαν δυο κλοπές υλικού της ΔΕΗ στην Τρίγλια και έγιναν συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, ως δράστες για κλοπή συνελήφθησαν μέσω αυτόφωρης διαδικασίας δυο άτομα 33 και 37 ετών, ενώ αναζητούνται τα ίχνη ενός 42χρονου ως συνεργού τους. Οι προαναφερθέντες φέρονται να παραβίασαν το πρωί της Δευτέρας (17/3) τον μετασχηματιστή ενός υποσταθμού της Δ.Ε.Η. στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, προκαλώντας φθορές, ενώ αφαίρεσαν τα χάλκινα καλώδια. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 42χρονου.

Το όχημα έγινε αντιληπτό από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και πραγματοποιήθηκε αστυνομικό σήμα στάσης, όμως αυτό δεν συμμορφώθηκε και ακολούθησε καταδίωξη και με τη συνδρομή αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Ύστερα από ενδελεχή έρευνα, το όχημα εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Κάτω Σχολαρίου. Επίσης, έπειτα από αστυνομικές αναζητήσεις εντοπίστηκαν στην περιοχή της Καλαμαριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οι δύο από τους προαναφερόμενους και συνελήφθησαν.
Κλοπή και στα Σύλλατα
Σύμφωνα με την έρευνα, οι τρεις άνδρες ενέχονται και σε άλλη, ίδια περίπτωση κλοπής σε υποσταθμό της Δ.Ε.Η. στην περιοχή των Συλλάτων Χαλκιδικής, που τελέστηκε επίσης την ίδια ημέρα. Ταυτόχρονα, σε αστυνομικό έλεγχο του συγκεκριμένου οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καλώδια χαλκού, εργαλεία και λοιπά αντικείμενα, τα οποία σχετίζονται με τις δύο κλοπές.

Τα αφαιρεθέντα καλώδια χαλκού θα αποδοθούν σε αρμόδιο υπάλληλο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ενώ το προαναφερόμενο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο κατασχέθηκε. Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών και οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη διαρρήκτη στη Θεσσαλονίκη