ΕΛΛΑΔΑ

Διαγωνισμός… φασολάδας στη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

Διαγωνισμός… φασολάδας στη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

«Διαγωνισμό Φασολάδας» διοργανώνει το μεσημέρι της Κυριακής ο Σύλλογος Φίλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Νεότητας Labouisse (Γυμναστήριο).

Πρόκειται για μια φιλανθρωπική εκδήλωση όπου φίλοι της Σχολής που αγαπούν το συγκεκριμένο ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, τη φασολάδα, θα μαγειρέψουν και θα διαγωνιστούν με βασικά κριτήρια την αυθεντικότητα, τη γεύση, το χρώμα και το άρωμα.

Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σαρακοστιανά εδέσματα, προετοιμασμένα με τη βοήθεια της Εθελοντικής Ομάδας Κυριών (GSS). Ειδική συμμετοχή φέτος θα έχουν οι μαθητές του Δευτεροβάθμιου Προγράμματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και συγκεκριμένα η ειδικότητα της Τεχνολογίας Τροφίμων.

Βραβεία θα απονεμηθούν στις τρεις καλύτερες φασολάδες μετά από απόφαση διακεκριμένων κριτών, ενώ θα υπάρχουν και δραστηριότητες περιβαλλοντικού χαρακτήρα ειδικά διαμορφωμένες για παιδιά, τη στιγμή που θα γίνει και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της σχολής με τρακτέρ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της σχολής, που είναι ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα έσοδα του Διαγωνισμού Φασολάδας θα διατεθούν για το Ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών και για άλλους εκπαιδευτικούς σκοπούς της Σχολής και του Perrotis College.

«Η υποστήριξή σας δεν αλλάζει μόνο τις ζωές των μαθητών και σπουδαστών, αλλά βοηθά τη Σχολή στο να προετοιμάσει μια γενιά νέων ανθρώπων που θα συνεισφέρουν δυναμικά στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δημιουργώντας μια καινούργια εποχή υγιούς αγροτικής επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή», τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Για κρατήσεις/πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2310 492 725 & 726 ή να στείλετε email στο events@afs.edu.gr.

Διαβάστε επίσης: Πρώτο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – INstruMENTs στη Θεσσαλονίκη