ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγορικό γραφείο προέτρεπε κρατούμενους σε εξέγερση

Δικηγορικό γραφείο προέτρεπε κρατούμενους σε εξέγερση

Τις δικαστικές αρχές της χώρας κινητοποίησαν δύο φαξ τα οποία έφτασαν στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κέρκυρας και απευθύνονταν το ένα σε έλληνα κρατούμενο και το άλλο σε αλλοδαπό, ξάδελφο του διαβόητου Αλβανού κακοποιού Μάριαν Κόλα που είχε αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων μαζί με αλλά 11 άτομα και είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Τα φαξ φέρονται να είχαν σταλεί από γνωστό δικηγορικό Γραφείο της Αθήνας και προέτρεπαν τους κρατουμένους σε στάση ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την ίδρυση φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.

Το ίδιο κείμενο χωρίς αποστολέα εντοπίστηκε και στις φυλακές Κορυδαλλού όπου το διακινούσαν κρατούμενοι μαζεύοντας υπογραφές

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε τα δύο αυτά έγγραφα που του γνωστοποιήθηκαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμανη για τις δικές της ενέργειες. Η κ. Κουτζαμανη με τη σειρά της έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής αναμένεται καταρχάς να διακριβωθεί αν το τηλέφωνο που αναγράφεται στα φαξ αντιστοιχεί όντως στο γνωστό δικηγορικό Γραφείο και αν αυτό είχε σχέση με τους δυο κρατουμένους των φυλακών Κέρκυρας που φέρονται ως παραλήπτες.

Ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την έρευνα θα διερευνήσει αν υπάρχει πρόκληση τέλεσης κακουργημάτων όπως προτροπή κρατουμένων σε στάση.

Διαβαστε επίσης:

Συνελήφθη στην Αλβανία ένας ακόμα δραπέτης των φυλακών Τρικάλων

Ο Ιλίρ Κούπα σχεδίαζε απόδραση από τις φυλακές με εκρηκτικά!

Συναγερμός μετά την κατάθεση του Σινάνι για τα συμβόλαια θανάτου

Ρoή Ειδήσεων