ΕΛΛΑΔΑ

Η επικαιρότητα με άλλη ματιά!

Η επικαιρότητα με άλλη ματιά!

Ολόκληρος ο πλανήτης έχει στραμμένη την προσοχή του στο χαμένο Boeing της Malaysia Airlines, καθώς εδώ και δυο εβδομάδες δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του. Παράλληλα, οι εξελίξεις στην Κριμαία τρέχουν και η κατάσταση είναι έκρυθμη. Εμείς, όμως, σήμερα θα γυρίσουμε σελίδα και θα ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε και μπήκαν σε δεύτερη μοίρα.

Κίνα – Επίσκεψη της Μισέλ Ομπάμα με τις κόρες της στο Πεκίνο

2058646

Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μισέλ Ομπάμα μαζί με τις κόρες της και την μητέρα της επισκέφτηκαν το Πεκίνο και πόζαραν στη φωτογραφία μαζί με τον Kινέζο πρόεδρο Xi Jinping και την σύζυγό του.

Ινδία- Παγκόσμια ημέρα νερού

2058418


Ινδή κουβαλά έναν κουβά γεμάτο με πόσιμο νερό, ενώ η διπλανή της καλύπτει το πρόσωπο του μωρού της από την άμμο. Το σκηνικό διαδραματίζεται στον ποταμό Βραχμαπούτρα κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας νερού, στις 22 Μαρτίου.

Αθήνα – Ακρόπολη, Ανθρώπινη αλυσίδα από παιδιά για την ημέρα κατά του ρατσισμού

2058215


Εκδήλωση με τη συμμετοχή 2500 παιδιών, τα οποία σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το μνημείο του Παρθενώνα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014.

Καντίσκι: "The Αrtist as Shaman", Ιταλία

13806535


Ο πίνακας Due Ovail (1919)του Ρώσου ζωγράφου Βασίλι Καντίσκι θα εκτίθεται στην έκθεση "The Artist as Shaman" στην Ιταλία από 29 Μαρτίου μέχρι 6 Ιουλίου.

Έκθεση Πασχαλινών αυγών, Γερμανία

13806626

Η Martina Muckwar διακοσμεί ένα αυγό στο Μουσείο Spreewald στο Luebbenau, της Γερμανίας. Περίπου 40 εκθέτες θα πάρουν μέρος σε αυτή την διήμερη έκθεση Πασχαλινών αυγών.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, Γερμανία

13806685


Η Λευκορωσίδα Melitina Staniouta επιδίδεται σε γυμναστικές επιδείξεις με την μπάλα κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής στην Στουτγκάρδη.

Άνοιξη στο Ναύπλιο

13802294


Μια πασχαλίτσα ψάχνει για την τροφή της πάνω σε λουλούδια στο Ναύπλιο.
Η πασχαλίτσα (επιστημονική ονομασία: Κοκκινέλλη η επτάστικτος, Coccinella septempunctata) είναι κολεόπτερο έντομο. Φθάνει σε μήκος τα 6 χιλιοστά. Τρέφεται με βλαβερά έντομα και για το λόγο αυτό θεωρείται ωφέλιμο ζώο για τους γεωργούς. Το ζώο έχει μικρό κεφάλι, που κρύβεται κάτω από τον προθώρακα και κεραίες που έχουν την ικανότητα να συστέλλονται.

Βραζιλία – Έκθεση του Ron Mueck

2057838


Ένας επισκέπτης φωτογραφίζει το γλυπτό, με τον τίτλο "Drift", του Αυστραλιανού καλλιτέχνη Ron Mueck, την πρώτη ημέρα της έκθεσης στο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Γαλλία – Έκθεση Ρομποτικής Τεχνολογίας

2057829


Ανθρωποειδή ρομπότ κατέλαβαν την Λυών!

Κολυμβητές στην Νέα Σμύρνη, Αθήνα

2056992

Συντριβάνι, όπως λέμε... θάλασσα!