ΕΛΛΑΔΑ

Κοντά στην εξιχνίαση του φονικού στο Ν.Ηράκλειο η Αντιτρομοκρατική

Κοντά στην εξιχνίαση του φονικού στο Ν.Ηράκλειο η Αντιτρομοκρατική

Πολύ κοντά στα ίχνη των δολοφόνων των δύο μελών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν ήδη στοχοποιήσει ως υπόπτους για τη δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη δύο σεσημασμένους ποινικούς, ενώ πίσω από αυτούς προσπαθούν να ταυτοποιήσουν ένα ολόκληρο κύκλωμα «νονών» του υποκόσμου και μελών τρομοκρατικών ομάδων , οι οποίοι- σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγουν οι διωκτικές Αρχές- δημιούργησαν την οργάνωση αυτή προκειμένου να τη χρησιμοποιούν ως «σφραγίδα» εάν και όποτε τη χρειαστούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, οι Αρχές οδηγήθηκαν στα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα μετά από παράλληλες έρευνες που διενεργούνταν από άλλες υπηρεσίες για εντελώς διαφορετικές υποθέσεις.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αποσπασματικά, αναφέρουν ότι ένας 30χρονος με ποινικό μητρώο και χρήστης κοκαΐνης, αναφέρθηκε με υπονοούμενα στη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής σε συνομιλία που είχε με άλλο κακοποιό. Το συγκεκριμένο στοιχείο δόθηκε απευθείας στην Αντιτρομοκρατική και από τον πρώτο έλεγχο προέκυψαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα για την έρευνα της υπόθεσης στοιχεία.

Ο 30χρονος άνδρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα είχε «ιδιόρρυθμη βάδιση» - όπως ο δράστης της δολοφονίας – και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για βομβιστική επίθεση. Συνεχίζοντας τις έρευνες, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής βρέθηκαν στα ίχνη ενός άλλου ένα ποινικού που συνδέεται με τον πρώτο ύποπτο. Αυτός είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε ένοπλες ληστείες και ήταν ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας.

Η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε εντατικές έρευνες και καταγραφή όλων των σχέσεων και των επαφών των δύο υπόπτων. Έχοντας στη διάθεσή της όχι μόνο τα πλήρη στοιχεία τους αλλά μέχρι και τα «παρατσούκλια» με τα οποία επικοινωνούσαν κωδικά με πολλούς σεσημασμένους, χαρτογράφησαν όλες τις κινήσεις τους πριν και μετά τη διπλή δολοφονία του Νέου Ηρακλείου και σε βάθος χρόνου.

Μετά από έρευνα προέκυψε ότι οι δύο ύποπτοι συνδέονταν με «μεγάλα ονόματα» του εγκλήματος αλλά και με κυκλώματα λαθρεμπόρων και εκβιαστών.

Μάλιστα, μία από τις διασυνδέσεις τους, ταυτίζεται με στενό κύκλο κακοποιών «μεγάλου βεληνεκούς» για τους οποίους η Αντιτρομοκρατική έχει ήδη πληροφορίες ότι συνεργάζονται με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που βρίσκονται στην φυλακή και αλληλοϋποστηρίζονται, τόσο για την προμήθεια οπλισμού όσο και για «περίεργες βομβιστικές επιθέσεις εκφοβισμού» κρατικών λειτουργών, χωρίς ταυτότητα». Πρόκειται για τον συγκεκριμένο δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ ποινικών και μελών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται και μία απόρρητη έκθεση η οποία αναγράφει ότι η επίθεση στο Νέο Ηράκλειο έγινε προκειμένου το συγκεκριμένο σκοτεινό κύκλωμα να αποκτήσει «αξιόπιστη σφραγίδα ένοπλης οργάνωσης την οποία χρησιμοποιεί εκβιαστικά ή εκδικητικά το ποινικό μέρος της συμμαχίας αυτής».

Διαβάστε επίσης: Νέα προκήρυξη από την οργάνωση που δολοφόνησε τα δυο μέλη της Χ.Α.