ΕΛΛΑΔΑ

Δράμα: Συνελήφθη σπείρα εμπρηστών με τουλάχιστον 68 φωτιές!

Δράμα: Συνελήφθη σπείρα εμπρηστών με τουλάχιστον 68 φωτιές!

Εξιχνιάστηκαν 68 περιπτώσεις εμπρησμών, που σημειώθηκαν από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Οκτώβρη του 2013 σε περιαστικά άλση και κάδους απορριμμάτων στη Δράμα.


Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 23, 24, 31 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, του εμπρησμού και της διακεκριμένης φθοράς.

Οι τρεις από τους δράστες προξένησαν δέκα πυρκαγιές σε περιαστικά άλση της Δράμας (άλσος Κορυλόβου, άλσος κολυμβητηρίου Δράμας, άλσος γηροκομείου και στο πρώην στρατόπεδο Ανδρικάκη), με αποτέλεσμα να καούν συνολικά πάνω από 22 στρέμματα δασικής έκτασης. Το ίδιο χρονικό διάστημα και οι τέσσερις δράστες προξένησαν πυρκαγιά σε 58 κάδους απορριμμάτων, επίσης στην πόλη της Δράμας.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι δράστες, προκειμένου να διαφεύγουν τη σύλληψή τους, χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους, συντονισμένους στις συχνότητες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ γνώριζαν τους κωδικούς επικοινωνίας των δύο Υπηρεσιών και τα στοιχεία όλων των οχημάτων της αστυνομίας. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα οχήματα και τα σπίτια των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ασύρματος συντονισμένος στη συχνότητα της αστυνομίας, αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από τρεις κροτίδες και χαρτοπετσέτα, τρεις κροτίδες, χαρτί με τα στοιχεία των οχημάτων της αστυνομίας και στιλέτο, τύπου πεταλούδα, συνολικού μήκους 24 εκατοστών.

Σημειώνεται ότι τρεις από τους δράστες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές, κατά περίπτωση, για κλοπές, εμπρησμούς, παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξης ειρήνης και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Διαβάστε επίσης: Σοκ στο Πολύκαστρο, με θάνατο 5χρονου από… αφαίρεση αμυγδαλών!