ΕΛΛΑΔΑ

Η Γερμανία επιδοτεί προγράμματα για να παίρνει Έλληνες στο εξωτερικό

Η Γερμανία επιδοτεί προγράμματα για να παίρνει Έλληνες στο εξωτερικό

Ότι οι Έλληνες μεταναστεύουν τα τελευταία χρόνια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι καινούργιο.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ο αριθμός των Ελλήνων είχε μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο μέσα σε μια δεκαετία και αυτό οφείλεται κυρίως στη μετανάστευση.

Πρώτη στις επιλογές φαίνεται πως είναι η Γερμανία η οποία προωθεί συγκεκριμένα προγράμματα με σκοπό να προσελκύσει στα εδάφη της «ελληνικά μυαλά».

Μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων, προσφέρονται δωρεάν ταχύρυθμα μαθήματα εκμάθησης της Γερμανικής γλώσσας και θέσεις εργασίας σε τομείς που το έχει ανάγκη η Γερμανία.

Οι τομείς αυτοί, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Κρήτη Tv», είναι νοσηλευτές και άλλες ιατρικές ειδικότητες. Η εκμάθηση της γλώσσας γίνεται σε 16 εβδομάδες και προϋπόθεση είναι οι υποψήφιοι να έχουν πάρει το «πράσινο φως» από τη Γερμανία, που σημαίνει ότι μπορούν να δουλέψουν σε ειδικότητα που χρειάζεται η χώρα.

«Ο υπουργός Υγείας είπε ότι δεν χρειάζονται γιατροί στην Ελλάδα. Αν αυτός διοικεί την Υγεία και δεν χρειάζονται γιατροί στην Ελλάδα, εγώ κάνω το κουμάντο μου για να βρω δουλειά εκεί που χρειάζεται» λέει ο νευροχειρουργός κ. Γιώργος Κουτεντάκης, άνεργος εδώ και ένα χρόνο, ο οποίος ετοιμάζεται να μεταναστεύσει στη Γερμανία.

Διαβάστε επίσης:

ΟΟΣΑ: Σε «παρακμή» οι δείκτες υγείας και πρόνοιας στην Ελλάδα

Σε κίνδυνο η σχέση Ελβετίας-ΕΕ μετά το «όχι» στη μετανάστευση

Κύμα Ελλήνων μεταναστών στη Νορβηγία