ΕΛΛΑΔΑ

Σβήνουν τα φώτα σήμερα σε Λευκό Πύργο και Άνω Πόλη

Σβήνουν τα φώτα σήμερα σε Λευκό Πύργο και Άνω Πόλη

Για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει σήμερα Σάββατο στην «Ώρα της Γης» σβήνοντας συμβολικά τα φώτα σε δύο ιστορικά μνημεία της πόλης, στον Λευκό Πύργο και τον Πύργο του Τριγωνίου στην Άνω Πόλη.


Στο πλαίσιο της οικολογικής δράσης η οποία έχει κεντρικό μήνυμα «Χρησιμοποίησε την ενέργειά σου για να κάνεις την αλλαγή πραγματικότητα (Use your power to make change a reality)» θα διακοπεί η φωταγώγηση των δύο μνημείων για μία ώρα από τις 20:30 έως 21:30.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην εκστρατεία «Ώρα της Γης» η οποία ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF. Στο πλαίσιο της δράσης καλούνται οι πολίτες να σβήσουν για μία ώρα τα φώτα στα σπίτια τους ώστε να στείλει η Θεσσαλονίκη το δικό της αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Η συγκεκριμένη δράση έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης σε φορείς και Δημότες» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας για να καταλήξει:
«Η πραγματική δύναμη του μηνύματος της Ώρας της Γης παραμένει η ενεργή συμμετοχή του κάθε πολίτη ξεχωριστά, μέσα από την ξεκάθαρη δήλωση όλων ότι απαιτούνται εδώ και τώρα γενναία μέτρα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής».

Διαβάστε επίσης: O Spiderman σβήνει τα φώτα για την «Ώρα της Γης»