ΕΛΛΑΔΑ

Ενθρόνιση με διορθόδοξη ενότητα στη Βέροια

Ενθρόνιση με διορθόδοξη ενότητα στη Βέροια

Το βράδυ της Παρασκευής, μετά την ακολουθία των Χαιρετισμών, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων παρέθεσε δείπνο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βεροίας προς τιμήν των Αρχιερέων που κατέφθασαν προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου.


Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαδίας κ. Βασίλειος (Πατριαρχείο Αντιοχείας) τόνισε ότι η παρουσία όλων στην Ενθρόνιση του Αγίου Κίτρους μπορεί να υπαγορεύθηκε από τη μακροχρόνια προσωπική φιλία, αλλά ο ίδιος φέρει και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιωάννου.

Επίσης από όλους τονίστηκε η αναγκαιότητα της διορθόδοξης επικοινωνίας και συνεργασίας, καθώς η Ενθρόνιση γίνεται ευκαιρία να συναντηθούν Αρχιερείς και κληρικοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Να σημειωθεί ότι στο δείπνο παρακάθισαν και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Σεβαστείας κ. Δημήτριος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Νεαπόλεως και Σαμαρείας κ. Αμβρόσιος (Ιεροσόλυμα), Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και Ζακύνθου κ. Διονύσιος.

romfea.gr

Διαβάστε επίσης: Σβήνουν τα φώτα σήμερα σε Λευκό Πύργο και Άνω Πόλη