ΕΛΛΑΔΑ

Ρεκόρ συμμετοχών στον 9ο διεθνή μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ρεκόρ συμμετοχών στον 9ο διεθνή μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Στην λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο, παρουσιάστηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα και οι παράλληλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της διοργάνωσης.


Οι διοργανωτές επεσήμαναν με ικανοποίηση και υπερηφάνεια ότι οι αθλητές που θα τρέξουν στη διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη την 6η Απριλίου, αλλά και αυτοί που θα βρεθούν στον δρόμο για τους αγώνες Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., καθώς και στον Αγώνα Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων θα φτάσουν τους 14.800, συντρίβοντας κάθε ρεκόρ συμμετοχής.

«Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε ένα μικρό θαύμα, αφού αυτά που πετύχαμε μέσα σε μόλις οκτώ χρόνια είναι εντυπωσιακά. Ξεκινήσαμε με 700 δρομείς το 2006, είχαμε έκρηξη συμμετοχών τα τελευταία χρόνια, για να εκτοξευθούμε φέτος ακόμα ψηλότερα. Οι σχεδόν 13.300 δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή μέχρι το κλείσιμο των εγγραφών, δημιουργούν ήδη νέο ρεκόρ. Αν προσθέσουμε τις τελευταίες 1.000 εγγραφές του διημέρου 4-5 Απριλίου, καθώς και τα 1.500 παιδιά που θα πάρουν μέρος στον Αγώνα Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, θα φτάσουμε συνολικά τους 14.800 δρομείς! Θα πρόκειται για ανθρώπους κάθε ηλικίας, που θα τρέξουν ή θα βαδίσουν, κάνοντας πράξη το σύνθημα της διοργάνωσης: Όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε!», σχολίασε ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τη μεγάλη σημασία που έχει ο προληπτικός έλεγχος υγείας, με αφορμή την απώλεια του Δημήτρη Μπουρνουσούζη, του δρομέα που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Οκτώβριο κατά τη διάρκεια του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

«Από κοινού με την οικογένεια του Δημήτρη, το Σάββατο 5 Απριλίου θα καταθέσουμε μία πλακέτα στο σημείο όπου τον χάσαμε, ώστε η απώλειά του να γίνει αφορμή για να προσέχουμε όλοι την υγεία μας. 'Ασκώντας το σώμα, δυναμώνεις το πνεύμα, δυναμώνεις την ψυχή. Πρόσεχε τον εαυτό σου, για να προσέχεις αυτούς που αγαπάς' είναι το μήνυμα που θα αναγράφεται στην πλακέτα», πρόσθεσε ο κ. Χριστόπουλος.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν ξεχωριστές περιπτώσεις δρομέων, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση: Ο 85χρονος Παναγιώτης Σαμαράς, ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής της φετινής διοργάνωσης, ο αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργος Κώστα, που έχει συμμετάσχει και τερματίσει σε 37 Μαραθωνίους, ο 64χρονος Στάθης Παπαδόπουλος, που επίσης τρέχει κάθε χρόνο από το ξεκίνημα του θεσμού, αλλά και ο 60χρονος Γιώργος Μπουντουράς, ο οποίος έχασε 25 κιλά και απαλλάχθηκε από τα φάρμακα όταν ανακάλυψε το τρέξιμο, κατέθεσαν τις δικές τους, μοναδικές ιστορίες και εμπειρίες.

Τους αθλητές υψηλών επιδόσεων εκπροσώπησε η πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων, Δήμητρα Ιορδανίδου, η οποία ανάγνωσε προσωπικές της σκέψεις για την αξία του Μαραθωνίου και την τεράστια προσπάθεια που κρύβεται πίσω από τα 42,195 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Για πρώτη φορά η αφή της Φλόγας

Εξάλλου, παρουσιάστηκε και ο «χάρτης» της Αλεξανδρείου Φλόγας, η οποία θα ανάψει φέτος για πρώτη φορά: Η αφή θα γίνει το Σάββατο 5 Απριλίου στις 11:30, στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και στην συνέχεια θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής. Η Αλεξάνδρειος Φλόγα θα φτάσει στο βωμό, στο Λευκό Πύργο, στις 17:30 το απόγευμα του Σαββάτου (05/04) και θα παραμείνει αναμμένη μέχρι να τερματίσει και ο τελευταίος από τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακό Μουσείο: Παρουσίαση Μαραθωνίου "Mέγας Αλέξανδρος"