ΕΛΛΑΔΑ

«Βουλιάζει» η Αθήνα από παράνομους οίκους ανοχής

«Βουλιάζει» η Αθήνα από παράνομους οίκους ανοχής

Κατά τη διάρκεια του 2013 έχουν πραγματοποιηθεί 20 σφραγίσεις και 167 επανασφραγίσεις οίκων ανοχής – Τους σφραγίζουν και επαναλειτουργούν.

Στοιχεία για την παράνομη λειτουργία οίκων ανοχής διαβιβάζει στη Βουλή ο δήμος Αθηναίων και υπογραμμίζει την ανάγκη τροποποίησης του Ν. 2734/99 «Εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις» για τη βελτίωση της κατάστασης.

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Τσουκαλάς για τους παράνομους οίκους ανοχής στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων, καταγγέλλοντας ότι το πρόβλημα έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, ώστε οίκοι ανοχής να έχουν εγκατασταθεί ακόμα και σε πολυκατοικίες χωρίς ασφαλώς τη συγκατάθεση των συνιδιοκτητών και ενοίκων αυτών.

Ο δήμος Αθηναίων διευκρινίζει ότι η ύπαρξη και παράνομη λειτουργία των οίκων ανοχής διαπιστώνεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή στη διάρκεια του 2013, από τους υπαλλήλους του δήμου έχουν πραγματοποιηθεί 20 σφραγίσεις και 167 επανασφραγίσεις οίκων ανοχής. Από τις 20 σφραγίσεις που έγιναν το 2013, οι επτά αφορούν οίκους της 6ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ και ένα μεγάλο ποσοστό των επανασφραγίσεων έγινε στην ίδια περιοχή.

oikos-anoxis

Αξίζει να αναφέρουμε πως από τα στοιχεία προκύπτει ότι σε όλους σχεδόν τους σφραγισμένους οίκους ανοχής, έχει σημειωθεί παραβίαση σφραγίδων και φυσικά, αντίστοιχες επανασφραγίσεις και ακόμη ότι υπάρχουν οίκοι ανοχής, οι οποίοι έχουν σφραγιστεί συνολικά πάνω από δέκα φορές.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων, Θεόδωρος Λιβάνιος, που υπογράφει το έγγραφο, αναφέρει ότι τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στο υπουργείο Εσωτερικών και έχουν επισημανθεί όλα τα προβλήματα, «όμως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έχει σημειωθεί όσον αφορά την παράνομη λειτουργία των οίκων ανοχής αν και ο δήμος έχει υποβάλλει πρόταση τροποποίησης του Ν. 2734/99 με πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία εφόσον γίνει νόμος του κράτους εκτιμάται ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση του προβλήματος».

Ο κ. Καμίνης για ακόμη μία φορά αδυνατεί να ελέγξει μία μάστιγα που «σκεπάζει» το κέντρο της Αθήνας. Αφού επιλύθηκε το πρόβλημα των λαθρομεταναστών τώρα προσπαθεί να βάλει σε τάξη και αυτό των παράνομων οίκων ανοχής.

Ρoή Ειδήσεων