Στα «κάγκελα» οι δικηγόροι για διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

Newsroom Newsroom

Στα «κάγκελα» οι δικηγόροι για διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

Την πλήρη αντίθεση και την έντονη διαμαρτυρία των δικηγόρων για όσα σε βάρος τους αποφασίστηκαν την Κυριακή στην Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αιφνιδιαστικά, χωρίς αιτιολόγηση και χωρίς δημόσια διαβούλευση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασ. Αλεξανδρής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε ότι ο δικηγορικός κόσμος δεν αποδέχεται και θα αντιδράσει ανάλογα στα νέα μέτρα κατά των δικηγόρων που αποφάσισε το κοινοβούλιο.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΣΑ ανέφερε ότι «η κατ´ αυτόν τον τρόπο διαδικασία θέσπισης αποσπασματικών και αλλεπάλληλων νομοθετικών μεταβολών καταδεικνύει όχι μόνον ελλείμματα στην ποιότητα της νομοθεσίας και της δημοκρατίας, αλλά εν προκειμένω την έλλειψη σεβασμού θεμελιωδών αρχών και την αδυναμία συνολικής κατανόησης των πραγματικών προβλημάτων της ελληνικής Δικαιοσύνης και των συλλειτουργών της».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, πρόσθεσε ότι «θα συγκληθούν άμεσα τα αρμόδια όργανα των δικηγόρων, προκειμένου να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις και να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ δήλωσε ότι «μέτρα παράνομα, που οδηγούν σε ανασφάλεια δικαίου, στην υποβάθμιση του νομικού επαγγέλματος, στο περιθώριο τη δικηγορία και στην εξόντωση χιλιάδες Έλληνες δικηγόρους στη χώρα μας, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε και θ' αντιδράσουμε».

Όπως σημείωσε στην μακροσκελή δήλωσή του ο κ. Αλεξανδρής, οι δικηγόροι αντιδρούν: 1) στην κατάργηση της αποζημίωσης των εμμίσθων δικηγόρων λόγω οικειοθελούς αποχώρησης, αλλά και ιδίως της αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης, 2) στις αλλαγές που έγιναν στο θεσμό της διαμεσολάβησης, σύμφωνα με τις οποίες επιτρέπεται πλέον σε οποιοδήποτε πρόσωπο (και όχι μόνο σε δικηγόρους, όπως ίσχυε έως τώρα) ν' αποκτήσει την ιδιότητα του διαμεσολαβητή και 3) στις αλλαγές στο καθεστώς των πτυχιούχων των Πανεπιστημίων εξωτερικού. Αλλαγές, που όπως υπογράμμισε, οδηγούν χωρίς κανέναν έλεγχο σε αθρόα είσοδο στη δικηγορία χιλιάδων αποφοίτων Σχολών της αλλοδαπής, αμφιβόλου ποιότητας και επιπέδου.

Διαβάστε επίσης:

Οι δικηγόροι ζητούν την απόσυρση διατάξεων στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved