ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Ισόβια στη γιαγιά–10 χρόνια στη μάνα για το βρέφος που πέταξαν

Ηλεία: Ισόβια στη γιαγιά–10 χρόνια στη μάνα για το βρέφος που πέταξαν

Κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει τη θηριωδία γιαγιάς και μάνας που πέταξαν στα σκουπίδια, λίγο πριν το Δεκαπενταύγουστο, το άτυχο βρέφος τους.

Η υπόθεση «ζωντάνεψε» και πάλι χθες στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Πύργου. Η γιαγιά και η μάνα, ενός νεογέννητου βρέφους που το πέταξαν στον κάδο των σκουπιδιών λίγα λεπτά μετά τη γέννησή του, καταδικάστηκαν για την πράξη τους αυτή. Αποδέχθηκαν το γεγονός και προσπάθησαν να ελαφρύνουν τη θέση τους προτάσσοντας το φόβο για την αντίδραση του συζύγου και πατέρα.

Το ιστορικό

Το πρωί της 12ης Αυγούστου 2013, μια ομάδα Βούλγαρων ψάχνοντας για χρήσιμα αντικείμενα μέσα στη χωματερή των Λεχαινών, εντόπισαν νεκρό το βρέφος.

Οι αρχές αναζητώντας την ταυτότητα της μητέρας έφτασαν στο Νιοχώρι Κυλλήνης και στην ευρύτερη περιοχή. Οι πληροφορίες οδήγησαν σε μια οικογένεια Αλβανών που είχε μετακομίσει από την Κρήτη στο Νιοχώρι δύο μήνες πριν. Η 20χρονη μάνα του βρέφους, όσο και η 44χρονη μητέρα της αρνήθηκαν την πρώτη στιγμή το όχι η 20χρονη ήταν έγκυος, όμως ο ανήλικος αδερφός της κοπέλας ήταν αυτός που επιστρέφοντας από την Κρήτη στην οικογένεια, παρατήρησε τις διαφορές στο σώμα της αδερφής του, που τον οδηγούσαν στην εκτίμηση πως αυτή ήταν έγκυος. Όμως τόσο η μητέρα του όσο και η αδερφή του διέψευσαν κάτι τέτοιο.

Η 20χρονη μιλώντας στους αστυνομικούς άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις και γρήγορα οι τύψεις για αυτό το απάνθρωπο που φέρεται να είχε πράξει την «έπνιγαν». Το πρωί της περασμένης Παρασκευής ξύπνησε νοιώθοντας πόνους στην κοιλιά της. Φώναξε τη μητέρα της, ενώ ο πατέρας της είχε φύγει για τη δουλειά, ενώ ο αδερφός της κοιμόταν. Εκείνη κατάλαβε πως η κόρη της ήταν έγκυος την ώρα που «έσπασαν τα νερά».

Γέννησε μετά από λίγο στην τουαλέτα του σπιτιού και η 44χρονη μητέρα της έκοψε με ψαλίδι τον ομφάλιο λώρο. Μάνα και κόρη αποφάσισαν μαζί να κρύψουν το ένοχο μυστικό, πετώντας το νεογέννητο σε ένα κάδο σκουπιδιών, σκοτώνοντάς το έτσι. Η 44χρονη μάνα, ρωτώντας την κόρη της τι είχε συμβεί, έμαθε τότε για την σχέση που είχε η 20χρονη στην Κρήτη με έναν ομοεθνή της, το διάστημα που έμεναν εκεί. Επέμεινε όμως πως δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης

Στο ΜΟΔ Πύργου χθες γιαγιά και μητέρα του βρέφους δεν αρνήθηκαν την πράξη τους. Στην υπόθεση κατέθεσαν ο σύζυγος και πατέρας που έδειξε αρκετά απόμακρος, δύο οδηγοί απορριμματοφόρων που εκτελούσαν το δρομολόγιο από το Νιοχώρι στη χωματερή, αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση και ένας αλλοδαπός κάτοικος του χωριού. Μετά την ακροαματική διαδικασία, το Δικαστήριο έκρινε ένοχες τη 44χρονη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και την 20χρονη για παιδοκτονία από πρόθεση και αθώες για την περιύβριση νεκρού, όπως περιέγραφε το κατηγορητήριο. Η 44χρονη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η 20χρονη σε δεκαετή κάθειρξη. Οι δύο γυναίκες άσκησαν έφεση χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκαν πίσω στη φυλακή.

Πηγή: ilialive.gr

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέες οι δύο γυναίκες για το θάνατο του βρέφους

Ηλεία: Στον ανακριτή η μάνα και η γιαγιά που πέταξαν το βρέφος