ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα: Προτεραιότητα της Προεδρίας η Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα

Ημερίδα: Προτεραιότητα της Προεδρίας η Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα

Μια πολύ σημαντική Ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη & επιχειρηματικότητα – Βασική προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας» διεξήγαγε ο Τομέας Οικονομίας και Διοίκησης του ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, στο πλαίσιο του XINISEDUCATIONFESTIVAL 2014.

Η ημερίδα, η οποία διοργανώθηκεστο MEDITERRANEANCOLLEGE Αθήνας, φορέατου Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ,στόχευεστο ζωτικό ρόλο που μπορεί –και πρέπει- να διαδραματίσει η Ελληνική Προεδρία στην ανάδειξη και ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας.

Καταρχήν, αναπτύχθηκε το θέμα της προεδρίας της Ελλάδας στηνΕυρωπαϊκή Ένωση από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη και το Διεθνολόγο κ. Μίλτο Πελοποννήσιο.

Στη συνέχεια, οαρχισυντάκτης του περιοδικού «Fortune»κ. ΑναστάσιοςΖάχοςανέπτυξε το θέμα της ελληνικής επιχειρηματικότηταςαναφερόμενος στα προβλήματα,το μη παραγωγικό επιχειρηματικό μοντέλο και τα εργαλεία ανάπτυξης.

Εξάλλου, ηκα. Τζένη Σκοτίδη, σύμβουλος Εξαγωγών από τη«Simple Exports» ανέλυσε το ζήτημα της εξαγωγικήςδραστηριότητας και των ελληνικών προοπτικών.
Στο πλαίσιο της ημερίδας του XINISEDUCATIONFESTIVAL 2014, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν «φωτεινά» παραδείγματα ελληνικού επιχειρείν, κατά τη διαδικασία βράβευσηςεξωστρεφών-καινοτόμων επιχειρήσεων της χώρας μας.

Τα βραβεία απένειμε ο καθηγητής και πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλής Ξυνής και ηΔιευθύντρια του ΙΙΕΚ ΞΥΝΗΑθήναςκα. Λία Μιχαηλίδου στους/στις:

• κ. Άρη Κεφαλογιάννη, πρόεδρο της εταιρείας «ΓΑΙΑ»για τη διεθνοποιημένη και πολλές φορέςβραβευμένη πανευρωπαϊκώς εταιρία γεωργικών προϊόντων

• κα Λιλή Περγαντά και κ. Αντώνη Κοσάρη, πρόεδρο και γενικό διευθυντή αντίστοιχα της «POWERHEALTH», της κορυφαίας ελληνικής εταιρίας φυσικών προϊόντων υγείας, η οποία εντάσσεται στις 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις πελατοκεντρικής προσέγγισης

• κα Βίκη Ντάλας, ιδρύτρια του διαδικτυακού& καινοτόμουsite «startup.gr»

• κ. Δημήτριο Τσιρίκο, ManagingDirectorτης «JUPITEE»,πολλά υποσχόμενης εταιρίας ψηφιακών υπηρεσιών-εφαρμογών
Την ημερίδα συντόνισε η κα Μάγδα Πειστικού, αρχισυντάκτρια του περιοδικού «FoodService»

Πληροφορίες

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας: Πατησίων 31, τηλ. 210 5279500, www.xinisfestival.edu.gr