ΕΛΛΑΔΑ

H Aστυνομία ανοίγει ξανά το φάκελο της δολοφονίας Γκιόλια

H Aστυνομία ανοίγει ξανά το φάκελο της δολοφονίας Γκιόλια

Στο προσκήνιο επανέρχεται η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Τριάμισι χρόνια μετά η ΕΛ.ΑΣ. ξανανοίγει τον φάκελο, έχοντας στα συρτάρια της νέα στοιχεία αλλά και καλώντας για νέα κατάθεση την συζύγο του, Αδαμαντία, η οποία είναι και βασική μάρτυρας στη δολοφονία του.

Όπως είναι γνωστό η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας έστω, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», κι αν αρκετά στοιχεία συνέκλιναν στην άποψη ότι η εν λόγω οργάνωση δεν αποτελούσε ερμητική έκφραση του σύγχρονου αντάρτικου πόλης, αλλά κατασκεύασμα όσων «σφραγίζουν» συμβόλαια θανάτου και στη συνέχεια τα βαφτίζουν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Η Αστυνομία κάλεσε ξανά την Αδαμαντία Γκιόλια για συμπληρωματική κατάθεση μαζί με άλλους δημοσιογράφους, καθώς νέα στοιχεία ερευνώνται και παλιότερα επανεξετάζονται.

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής έχει ξανατεθεί η προκήρυξη των εκτελεστών της «Σέχτας Επαναστατών», η οποία είχε σταλθεί στις 27 Ιουλίου 2010 στην εφημερίδα «Τα Νέα» και ανέλυε το «σκεπτικό» της δολοφονίας.

«Φως» στις έρευνες αναμένεται να δώσουν και οι αποκαλύψεις του Έλληνα καταδικασμένου σε ισόβια για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα της Κύπρου τον Ιούνιο του 2012, Αναστάσιου Τσεχιλίδη, ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι εκτελούσε συμβόλαια θανάτου και η τακτική αλλά και τα όπλα που χρησιμοποίησε αυτός και Δημήτρης Μαμαλικόπουλος (επίσης καταδικασμένος για το φονικό στην Κύπρο) προσομοιάζονται με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην δολοφονία Γκιόλια.

Διαβάστε επίσης:

Περικλής Γκιόλιας: Γιατί δεν επικηρύξατε την «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ»;