ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία στους υπόλοιπους 7 σωφρονιστικούς για το θάνατο του Καρέλι

Προθεσμία στους υπόλοιπους 7 σωφρονιστικούς για το θάνατο του Καρέλι

Στον απόηχο της προφυλάκισης των έξι συναδέλφων τους προσήλθαν το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας Σερρών Γεωργίας Τουτουντζή, οι υπόλοιποι επτά -επί συνόλου 15- σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλάκων Νιγρίτας, που κατηγορούνται για τον βασανισμό του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του.

Συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους, οι επτά κατηγορούμενοι δεσμοφύλακες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά τις επόμενες μέρες.

Η αρχή θα γίνει αύριο, με την απολογία ενός κατηγορουμένου, ενώ τη "σκυτάλη" θα πάρουν τη Μ. Δευτέρα τέσσερις συνάδελφοί τους. Η "αυλαία" θα πέσει τη Μεγάλη Τρίτη, οπότε θα λογοδοτήσουν οι δύο τελευταίοι δεσμοφύλακες.

Όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Σωτήρης Μανουσίδης, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα αρνηθούν το κατηγορητήριο. Την ίδια υπερασπιστική γραμμή, άλλωστε, ακολούθησαν οι πρώτοι οκτώ κατηγορούμενοι, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Παναγιώτης Καρίπογλου.

Στο μεταξύ, στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών παραμένουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τη χθεσινή μαραθώνια διαδικασία των απολογιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένεται να αποφασίσει σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέοι έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για το θάνατο του Καρέλι