ΕΛΛΑΔΑ

«Ψαλίδι» στις διακοπές του Πάσχα λόγω καταλήψεων σε 11 σχολεία!

«Ψαλίδι» στις διακοπές του Πάσχα λόγω καταλήψεων σε 11 σχολεία!

Μπορεί οι μαθητές των σχολείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να περιμένουν πως και πως τις εορτές του Πάσχα και την ανάπαυλα των δυο εβδομάδων, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με τους μαθητές του 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης οι οποίοι είδαν τις "διακοπές" τους να... κουρεύονται.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα του ThrakiToday.com, οι μαθητές του Λυκείου θα κληθούν να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας τρεις ημέρες νωρίτερα από τους μαθητές των υπόλοιπων σχολείων του Νομού ώστε να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες από τις καταλήψεις της χρονιάς.

Πρόκειται για καταλήψεις που είχαν πραγματοποιηθεί με την έναρξη σχεδόν της σχολικής χρονιάς σε διάφορα σχολεία της χώρας, με τις χαμένες ώρες διδασκαλίας να αναπληρώνονται κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών.

Στην περίπτωση της Ξάνθης, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ είχαν προχωρήσει σε κατάληψη τριών ημερών και ως εκ τούτου καλούνται πλέον να επιστρέψουν στις τάξεις στις 23, 24 και 25 Απριλίου ώστε να αναπληρώσουν τον χαμένο διδακτικό χρόνο.

Κάτι αντίστοιχο καλούνται να κάνουν συνολικά 11 σχολεία στην Περιφέρεια ΑΜΘ, τα οποία κατανέμονται ως εξής:

Π.Ε. Ροδόπης 1
Π.Ε. Ξάνθης 1
Π.Ε. Δράμας 4
Π.Ε. Έβρου 4
Π.Ε. Καβάλας 1

Thrakitoday

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Διακοπή ρεύματος σε Άνω Τούμπα και Μπότσαρη