ΕΛΛΑΔΑ

Άμεσα οι διορισμοί 356 πανεπιστημιακών καθηγητών

Άμεσα οι διορισμοί 356 πανεπιστημιακών καθηγητών

Tις επόμενες ημέρες αναμένεται να διοριστούν στα πανεπιστήμια 356 εκλεγμένοι καθηγητές και λέκτορες, των οποίων ο διορισμός εκκρεμεί για περισσότερο από δύο χρόνια, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Παιδείας τους εκπροσώπους της συνδικαλιστικής ηγεσίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), την Πέμπτη.

Μάλιστα ο Κων. Αρβανιτόπουλος παραδέχθηκε, όπως αναφέρουν οι πανεπιστημιακοί, ότι η παιδεία έπρεπε να έχει εξαιρεθεί από το Μνημόνιο, αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διαδικασία εκλογής πρυτάνεων και κοσμητόρων η ΠΟΣΔΕΠ ζήτησε ελεύθερες υποψηφιότητες και απευθείας εκλογή από τα μέλη ΔΕΠ χωρίς κλήρωση και ανάμειξη των Συμβουλίων, όμως ο υπουργός απέρριψε τις προτάσεις της με το σκεπτικό ότι περιμένει να αξιολογηθεί το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο όταν παρέλθει τετραετία από την εφαρμογή του.

Αναφορικά με το πρόβλημα της έλλειψης διδασκόντων, ο Κων. Αρβανιτόπουλος είπε ότι διεκδικεί να μην προσμετρηθούν οι διορισμοί σε θέσεις που είχαν προκηρυχθεί πριν από την κρίση στην αναλογία 1 προς 10, ώστε να υπάρξει ένας αριθμός νέων προκηρύξεων.

Διαβάστε επίσης: Πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης