Δήμος Θεσσαλονίκης: «Σκούπα» στην Τούμπα για «πειρατεία» μπλε κάδων

Newsroom Newsroom

Δήμος Θεσσαλονίκης: «Σκούπα» στην Τούμπα για «πειρατεία» μπλε κάδων

Νέα μεγάλης κλίμακας επιχείρηση - σκούπα του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στην 4η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πειρατείας των μπλε κάδων και να αποκατασταθεί η ευταξία και η καθαριότητα στις αστικές περιοχές.

Η συντονισμένη επιχείρηση καθαριότητας διενεργήθηκε σε κατοικία στην οδό Καρυάτιδος 12 και Απολλοδώρου, ακριβώς απέναντι από τα Κοιμητήρια Μαλακοπής, στην περιοχή της Τούμπας, τις τελευταίες μέρες (Τετάρτη και ύστερα) στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών δημοτών και αναφορών των Εποπτών Καθαριότητας.

Στην επιχείρηση, παρουσία Εισαγγελικής Αρχής και του Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάση Παππά, συμμετείχαν κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στη διώροφη κατοικία και στον αύλειο χώρο της κατοικίας, όπως προέκυψε είχαν αποθηκευτεί μεγάλες ποσότητες ογκωδών, αδρανών αντικειμένων και ανακυκλώσιμων υλικών. Επίσης σε όλους τους χώρους εντός, εκτός και περιμετρικά της κατοικίας διαπιστώθηκαν ελλιπείς συνθήκες καθαριότητας και διαβίωσης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. ένας 66χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις Υγειονομικού Κανονισμού και Υγειονομικών Διατάξεων και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Το συνεργείο Καθαριότητας με οκτώ φορτηγά και δεκατρία άτομα της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων προχώρησε σε γενική καθαριότητα των χώρων και απομάκρυνση όλων των υλικών πραγματοποιώντας συνολικά 21 δρομολόγια. Στο σύνολό τους τα υλικά που κατασχέθηκαν ανέρχονται σε 20 τόνους και τα οποία αφού καταγράφηκαν ακολούθως τα ανακυκλώσιμα οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση και τα υπόλοιπα καταστράφηκαν στο σπαστήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο χώρο διαχείρισης ογκωδών υλικών στην περιοχή Ωραιόκαστρου.

Διαβάστε επίσης: Έθιμα Λαζάρου: Κάλαντα, Λαζαρίνες και «λαζαράκια»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved