ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πολωνία ο Μητροπολίτης Δωδώνης για τον προσκυνηματικό τουρισμό

Στην Πολωνία ο Μητροπολίτης Δωδώνης για τον προσκυνηματικό τουρισμό

Περιοδείες σε όλο τον κόσμο οργανώνει το συνοδικό γραφείο για τον προσκυνηματικό τουρισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο επικεφαλής του γραφείου, Μητροπολίτης Δωδώνης, (πρώην Ζακύνθου) κ. Χρυσόστομος αναχωρεί τις επόμενες ημέρες για την Πολωνία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο Μητροπολίτης Δωδώνης αναφέρθηκε στα «σύμφωνα συνεργασίας» που υπογράφονται με εκκλησίες σε όλο τον κόσμο και αφορούν κοινές προσπάθειες για την υποστήριξη αυτού του είδους τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο, το τελευταίο τρίμηνο έχουν γίνει ήδη πέντε ταξίδια στο εξωτερικό τα οποία είχαν θετικά αποτελέσματα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην επίσκεψη που έγινε στην Ιορδανία τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για μια μουσουλμανική χώρα. Όμως, έχουν τέτοια ανεκτικότητα για τον Χριστιανισμό και την Ελλάδα, που σε αφήνει άναυδο. Λατρεύουν τους Έλληνες και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός τους στηρίζεται σε ελληνικά στοιχεία. Ακολούθησαν επισκέψεις στο Βερολίνο, το Βελιγράδι και την Κύπρο, ενώ το επόμενο ταξίδι είναι στην Πολωνία όπου θα υπογραφεί «σύμφωνο συνεργασίας» ανέφερε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Για την έκθεση της Μόσχας, όπου παρευρέθηκε και αντιπροσωπία της Ιεράς Συνόδου, ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε πως ο ρόλος του συνοδικού γραφείου για τον προσκυνηματικό τουρισμό δεν είναι να κάνει στατιστικές αναλύσεις για αυξήσεις ή μειώσεις των τουριστών, αλλά να συμβάλει στις κρατικές προσπάθειες.