ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις για την προώθηση της πώλησης του 67% των μετοχών του ΟΛΘ

Αντιδράσεις για την προώθηση της πώλησης του 67% των μετοχών του ΟΛΘ

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) έχει προκαλέσει η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διάθεση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ.

«Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ εκφυλίζουν τις διαδικασίες του κοινοβουλίου, περιφρονούν προκλητικά τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών που εξέφρασαν στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, την πλήρη αντίθεσή τους στην πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ, όπως έγινε προηγούμενα και με τον ΟΛΠ», τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΜΥΛΕ.

Επίσης προαναγγέλλει ότι από κοινού με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά καταθέτει στο Συμβούλιο της Επικράτειας αίτηση ακύρωσης κατά της προκήρυξης του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΛΠ.

Η αίτηση ακύρωσης στρέφεται κατά της από 5-3-2014 πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας προειδοποιεί ότι τόσο για τον ΟΛΠ όσο και για τον ΟΛΘ θα εξαντλήσει παράλληλα με τους συνδικαλιστικούς αγώνες όλες τις νομικές δυνατότητες προκειμένου να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

«Η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, δείχνοντας και στην πράξη, τις αντιδημοκρατικές πρακτικές και λειτουργίες που ακολουθεί προκειμένου να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία, προς όφελος των ξένων πιστωτών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.