ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δημήτριος Τσακνάκης ανέλαβε την αρχηγία της ΕΛΑΣ (photos)

Ο Δημήτριος Τσακνάκης ανέλαβε την αρχηγία της ΕΛΑΣ (photos)

Ο Δ. Τσακνάκης ανέλαβε την αρχηγία της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αμυγδαλέζα

Η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (15-04-2014) στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στις Αχαρνές Αττικής, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης ανέλαβε την Ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό ΕΛ.ΑΣ ε.α. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ομιλίες εκφώνησαν ο νέος Αρχηγός του Σώματος, καθώς και ο απερχόμενος. Προηγήθηκε δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη - Υποστράτηγο ε.α. Νεκτάριο Κιούλο, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρέλαση τμημάτων Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Ο νέος αρχηγός ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και δεσμεύτηκε ότι «θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να εκπληρώσει την αποστολή του απέναντι στην κοινωνία, τους πολίτες, τους αστυνομικούς και την πατρίδα».

Απευθυνόμενος προς το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., τόνισε ότι αντιλαμβάνεται τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει η χώρα, αλλά δήλωσε ο ίδιος θα είναι δίπλα στους αστυνομικούς «όχι μόνο ως συνάδελφος και συνεργάτης αλλά και ως φίλος και αρωγός στα καθημερινά υπηρεσιακά και μη, ζητήματα».

Ταυτόχρονα ζήτησε από όλους να είναι σε διαρκή εγρήγορση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ο απερχόμενος αρχηγός αναφέρθηκε στο έργο και τις προτεραιότητες κατά τη διάρκεια της θητείας του, ευχαρίστησε όλους τους προηγούμενους υπουργούς που τον εμπιστεύτηκαν, αλλά και τον κ. Δένδια που ανανέωσε αυτή την εμπιστοσύνη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο αρχηγό.

Στην τελετή για την παράδοση - ανάληψη της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Ε.Θ.Α. Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος , ο Β' Υπαρχηγός του Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Αλέξανδρος Οικονόμου - ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γ.Ε.Σ., ο Υπαρχηγός του Γ.Ε.Ν. Υποναύαρχος Παναγιώτης Παστουσέας ΠΝ - ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γ.Ε.Ν., ο Αρχηγός του Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστη ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Ασφάλειας, Αντιστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Τάξης, Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας .

Παράλληλα την τελετή τίμησαν με τη παρουσία τους εκπρόσωποι Δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επίτιμοι Ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων και Ενώσεων, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσεις αστυνομικών: Ο Δημ. Τσακνάκης νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ