ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια καταδίωξη αρχαιοκάπηλων στην Πέλλα

Άγρια καταδίωξη αρχαιοκάπηλων στην Πέλλα

Άγρια καταδίωξη τριών αρχαιοκάπηλων στην Πέλλα

Αστυνομικοί και συνοριοφύλακες από την Αριδαία, έστησαν «καρτέρι» σε ένα Ι.Χ. που το θεώρησαν ύποπτο και το ακινητοποίησαν στο Θεοδωράκι Πέλλας.

Ο 29χρονος οδηγός και ο 47χρονος συνοδηγός, προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά τελικά παραδόθηκαν, ενώ σε απόσταση ασφαλείας ακολουθούσε ένα 21χρονος με το δικό του Ι.Χ. Ο τελευταίος όχι μόνο δεν υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε να διαφύγει, κάνοντας μάλιστα επικίνδυνους ελιγμούς.

Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και στη διάρκεια της καταδίωξης ο 21χρονος πέταξε στο οδόστρωμα μία πλαστική σακούλα απορριμμάτων, ενώ αμέσως μετά βγήκε από το όχημα και άρχισε να τρέχει. Συνελήφθη όμως μερικά μέτρα παρακάτω, ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Μέσα στη σακούλα οι αστυνομικοί βρήκαν δύο εικόνες και μέσα στο Ι.Χ. μία λίθινη, ανδρική κεφαλή.

Αρχαιολόγος της 11ης Αρχαιοτήτων που εξέτασαν τα ευρήματα, γνωμάτευσαν ότι οι εικόνες είναι του 19ου αιώνα και η λίθινη κεφαλή του μεσαίωνα.

Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Αριδαίας, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας

Διαβάστε επίσης:

Άγριος ξυλοδαρμός 61χρονου για… 150 ευρώ!