ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Ληστής χρυσαφικών απείλησε ανήλικα παιδιά για να του ανοίξουν

Ημαθία: Ληστής χρυσαφικών απείλησε ανήλικα παιδιά για να του ανοίξουν

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας μία περίπτωση ληστείας και δύο περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Βέροιας.


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 40χρονος, για ληστεία σε σπίτι. Ειδικότερα, βραδινές ώρες προχτές στο Μακροχώρι Ημαθίας, ο 40χρονος πήγε στο σπίτι μίας 34χρονης, ενώ η ίδια απουσίαζε από αυτή και απειλώντας τα ανήλικα τέκνα της που βρίσκονταν εντός, τα εξανάγκασε να του ανοίξουν. Στη συνέχεια εισήλθε στο εσωτερικό του σπιτιού και αφαίρεσε διάφορα χρυσαφικά, χωρίς να επιχειρήσει να προκαλέσει σωματική βλάβη στα ανήλικα τέκνα.

Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας και συνελήφθη. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 40χρονος διέπραξε δύο κλοπές σε σπίτια στις αρχές του Απριλίου του έτους 2014. Συγκεκριμένα:

• την 06.04.2014 απογευματινές ώρες, σε περιοχή της Βέροιας, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία μίας 70χρονης, μπήκε στο σπίτι της από ανασφάλιστη είσοδο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ από τη τσάντα της.

• την 07.04.2013 βραδινές ώρες, στην Πατρίδα Ημαθίας, αφαίρεσε από την αποθήκη του σπιτιού μίας 74χρονης διάφορα εργαλεία και μικροέπιπλα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Σε βάρος των προαναφερομένου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε επίσης: Περιοδεία Ψωμιάδη σε Γιαννιτσά και Κατερίνη