ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών στο Σέιχ Σου

Θεσσαλονίκη: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών στο Σέιχ Σου

Με το δάσος του Σέιχ Σου να παραμένει στο "κόκκινο" για ενδεχόμενο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, αλλά με τους αρμόδιους φορείς να δηλώνουν πανέτοιμοι ενόψει του καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) της Πολιτικής Προστασίας.


"Ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η πρόληψη, η ετοιμότητα, η ενημέρωση και η συνεργασία είναι οι κυριότερες ενέργειες για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών" δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Στέλιος Λιακόπουλος.

Ο κεντρικός Δήμος, σε στενή συνεργασία με την πυροσβεστική, το λιμεναρχείο, την αστυνομία, τον στρατό, το δασαρχείο και τους εθελοντές, αναμένεται να είναι σε καλύτερη "μοίρα" φέτος καθώς μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ενδέχεται να παραλάβει δέκα επιπλέον υδροφόρα οχήματα.

"Κατά την αντιπυρική περίοδο του 2013 εκδηλώθηκαν πυρκαγιές και εντός του Σέιχ Σου, οι οποίες προκάλεσαν ζημιές σε έκταση μόλις μισού στρέμματος" ήταν το ενθαρρυντικό μήνυμα που απέστειλε σχετικά με τον μοναδικό "πνεύμονα πρασίνου" της Θεσσαλονίκης ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Δημήτρης Σιμιτσής.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σύσκεψη πως την περσινή χρονιά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής του νομού Θεσσαλονίκης επενέβησαν σε 315 συμβάντα αγροδασικών πυρκαγιών και κάηκαν 6718,3 στρέμματα. Σημειώθηκε αύξηση 46,6% σε σχέση με το 2012, οπότε αντιμετωπίστηκαν 168 συμβάντα με συνολικά 3330,8 καμένα στρέμματα.

Διαβάστε επίσης: Καταστροφικές πλημμύρες στη Βουλγαρία