ΕΛΛΑΔΑ

Επανέναρξη στα δρομολόγια τρένων που είχαν διακοπεί προς Ειδομένη

Επανέναρξη στα δρομολόγια τρένων που είχαν διακοπεί προς Ειδομένη

Με απόφαση της διοίκησης της «ΤραινΟΣΕ» ξαναρχίζουν το Σάββατο 10.5.14 τα διεθνή σιδηροδρομικά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Σκόπια, Βελιγράδι και Σόφια, που είχαν διακοπεί το 2011.


Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται, ότι η απόφαση συνάδει με την νέα αναπτυξιακή πολιτικής της «ΤραινΟΣΕ», «πτυχές» της οποίας αποτελούν η αξιοποίηση της θερινής τουριστικής κίνησης, η εξυπηρέτηση των μετακινουμένων φοιτητών και η προσφορά αναβαθμισμένων ανταγωνιστικών υπηρεσιών στον τομέα των διεθνών μεταφορών, με κέντρο της Θεσσαλονίκη, και προς όλες τις βαλκανικές πρωτεύουσες, πέρα από τα οφέλη από την συνεπαγόμενη σύνδεση με την Κεντρική και την Δυτική Ευρώπη.

Ειδικότερα γιά το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης-Ειδομένης-Σκοπίων-Βελιγραδίου και αντιστρόφως αναφέρονται τα εξής:

Το δρομολόγιο θα ξεκινά περίπου στις 4 το απόγευμα από την Θεσσαλονίκη και θα φτάνει στα Σκόπια στις 7.55 το βράδυ (τοπική ώρα). Από τα Σκόπια θα αναχωρεί σε 15 λεπτά και θαφτάνει στο Βελιγράδι στις 5.30 το πρωί.

Από το Βελιγράδι το τραίνο θα φεύγει στις 6.45 το απόγευμα και θα φτάνει στα Σκόπια στις 5 το πρωί. Από εκεί θα αναχωρεί στις 5.15 και θα φτάνει στην Θεσσαλονίκη στις 11.17 το πρωί (τοπική ώρα).

Με την έλευση στο ελληνικό έδαφος (είσοδος στις 10 το πρωί) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ειδομένης και Πολυκάστρου ως προαστιακός γιά την μετάβασή τους στην Θεσσαλονίκη. Με την αναχώρηση (4μμ) θα επιστρέφουν στην περιοχή και με μικρό κόμιστρο.

Maxitis

Διαβάστε επίσης: Διακομιδή ασθενούς από Σαμοθράκη σε Αλεξανδρούπολη με σκάφος Λιμενικού