ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ για το τραγικό δυστύχημα

Συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ για το τραγικό δυστύχημα

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγοράκι. Συνελλήφθη και ο διαχειριστής της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το λούνα παρκ, στο οποίο σημειώθηκε η τραγωδία

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη ασκήθηκε στους τρεις υπαλλήλους ενώ παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ, Άγης Τάτσης, αφού εξέφρασε τη βαθιά οδύνη για το περιστατικό, μίλησε «για το πλέον απίθανο και απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις».

Όπως υποστήριξε, «κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών, θα μπορούσε να σηκωθεί με μια ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί ποτέ ατύχημα εδώ και 17 χρόνια που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτή τη δουλειά».

Επίσης ο δικηγόρος ανέφερε πως:

- Είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

- Είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα στο παιχνίδι.

- Ήταν δεμένο όπως έπρεπε, αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε 8 μέτρα στο αέρα.

- Ο κανονισμός απαγορεύει τη λειτουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ, πράγμα που δεν συνέβαινε χθες.

Σταθερή η κατάσταση της υγείας της 9χρονης

Εντωμεταξύ σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του 9χρονου κοριτσιού που σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία».
Παρατίθεται το ανακοινωθέν του νοσοκομείου:

"Το νεαρό θήλυ ηλικίας εννέα ετών διακομίστηκε χθες στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μετά από ατύχημα. Από τον γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκαν εκτεταμένες θλάσεις πνευμόνων.

Η ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάστασή της παραμένει σταθερή. Δεν χρήζει αναπνευστικής ή άλλης χρήσης υποστήριξης των ζωτικών λειτουργιών και έχει πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον".

Πώς έγινε το δυστύχημα

Ένα δυνατό φύσηγμα του ανέμου είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθεί η μπάλα εκτός πισίνας και να προσκρούσει σε τοίχο μπροστά στα έντρομα μάτια των γονιών και των παρευρισκόμενων. Το αγοράκι χτύπησε το κεφάλι του και δυστυχώς το χτύπημα αυτό απέβη μοιραίο, ενώ η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά το συμβάν περίπου 20 γονείς που βρίσκονταν στο σημείο έτρεξαν προκειμένου να βοηθήσουν τα δυο παιδιά, ενώ τις πρώτες βοήθειες έσπευσε να δώσει και ένας νοσηλευτής ο οποίος διαμένει σε πολυκατοικία κοντά στο λούνα παρκ.

Το ασθενοφόρο έφτασε μετά από 10 με 15 λεπτά και παρέλαβε τα δυο παιδιά για να τα μεταφέρει στο νοσοκομείο Παίδων.

Ο διοικητής του νοσοκομείου που νοσηλεύεται η μικρή ανάφερε σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων πως βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ φέρει τραύμα στον πνεύμονα, έχοντας όμως καλή επικοινωνία με το περιβάλλον.

Για το άτυχο αγοράκι ανέφερε πως ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο καθώς έφερε χτύπημα στο κεφάλι.

Τραγικές φιγούρες οι γονεις των δύο παιδιών που βρίσκονται έξω από την ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Δήμου Ελληνικού για την τραγωδία στο λούνα παρκ

Τραγωδία σε λούνα παρκ: Σταθερή η κατάσταση της υγείας της 9χρονης

Tο παιχνίδι στο λούνα παρκ κατέληξε σε τραγωδία

Συνελήφθη και ο διαχειριστής της εταιρείας πίσω από το λούνα παρκ

Τραγωδία σε λούνα παρκ: Σε σταθερή κατάσταση η 9χρονη

Δείτε το λούνα παρκ που έχασε τη ζωή του ο 13χρονος (pics)

Εκτός κινδύνου η 9χρονη που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ