ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ένα πάρκινγκ ... καταυλισμός!

Κρήτη: Ένα πάρκινγκ ... καταυλισμός!

"Τα λερωμένα, τ'άπλυτα, τα παραπεταμένα" κατά το λαϊκό άσμα συναντά κανείς στο δημοτικό χώρο κάτω από την πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο του Ηρακλείου, στην έκταση που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως δημοτικό πάρκινγκ.

Εδώ και αρκετούς μήνες στο χώρο αυτό έχουν βρει ... καταφύγιο οικογένειες τσιγγάνων που έχουν ξεκινήσουν να στήνουν ένα δεύτερο καταυλισμό στην "καρδιά" της πόλης! Κατά διαστήματα, με επεμβάσεις του δήμου και της αστυνομίας, οι τσιγγάνοι απομακρύνονται, επίσης και τα λογής λογής απορρίμματα που προκύπτουν από την παραμονή των ανθρώπων εκεί. Ωστόσο φαίνεται πως οι τσιγγάνοι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν το χώρο, γι'αυτό και μετά από κάθε εκδίωξη, επιστρέφουν και στήνουν από την αρχή ... τα σπιτικά τους.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που μεταφέρει αναγνώστης του Cretalive, ο οποίος βρέθηκε στο πρώην πάρκινγκ (που σήμερα λειτουργεί ως πάρκινγκ, χωρίς ωστόσο αντίτιμο) στις 08.00 το πρωί. "Μέτρησα 38 ανήλικους και ενήλικες τσιγγάνους με όλη τους την πραμάτεια! Βρώμα και δυσωδία σε όλο της το μεγαλείο!" - αναφέρει.

Πηγή: cretalive.gr