ΕΛΛΑΔΑ

«Φωτιά» το πόρισμα κατά του δημάρχου Αργυρούπολης - Ελληνικού

«Φωτιά» το πόρισμα κατά του δημάρχου Αργυρούπολης - Ελληνικού

Βαρύτατες πειθαρχικές ευθύνες στον δήμαρχο Αργυρούπολης - Ελληνικού Χρ. Κορτζίδη για την παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος 13χρονος, καταλογίζει, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Στο πόρισμα που θα δοθεί σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα, διαπιστώνεται παράβαση του νόμου-πλαισίου που αφορά στην ενοικίαση δημοτικού χώρου σε ιδιώτη, καθώς επισημαίνει ότι από την εισήγηση του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη προς το δημοτικό συμβούλιο, για την ενοικίαση του οικοπέδου στο λούνα παρκ, απουσίαζε η μελέτη που θα πιστοποιούσε ότι ο χώρος ήταν κατάλληλος για την ασφαλή τοποθέτηση των μηχανημάτων της επιχείρησης.

Παράλληλα διαπιστώνεται ότι δεν συστάθηκε από τον δήμο η αρμόδια επιτροπή προκειμένου να ελέγξει τα μηχανήματα, μετά την εγκατάσταση του λούνα παρκ και να παραχωρήσει την άδεια λειτουργίας.

Μετά τη γνωστοποίηση του πορίσματος αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικού αλλά και ποινικού ελέγχου κατά του δημάρχου Χρ. Κορτζίδη για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τη λειτουργία του λούνα παρκ.

Διαβάστε επίσης:

Σαρωτικοί έλεγχοι σε παιδότοπους και παιδικές χαρές

Τι απαντά ο δήμαρχος Ελληνικού για την τραγωδία στο λούνα παρκ