ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Απόβαση 43 Τούρκων με 29 Harley Davidson

Θεσσαλονίκη: Απόβαση 43 Τούρκων με 29 Harley Davidson

Για τους ιδιοκτήτες τους είναι έρωτας, αγάπη, κάτι πολύ μεγάλο, όπως χαρακτηριστικά λένε, ενώ όσοι τις αντικρίζουν δεν μπορούν παρά να παραδοθούν στην ακαταμάχητη γοητεία τους.

Είκοσι εννέα μηχανές Harley Davidson με τους 43 αναβάτες τους ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη, διέσχισαν τα σύνορα και από την Αλεξανδρούπολη με μια... γκαζιά βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Είναι ένα ταξίδι που οι Τούρκοι λάτρεις της Harley -μέλη του «Bosphorus Chapter Istanbul»- συνηθίζουν να κάνουν τα τελευταία χρόνια, καθώς, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τανγιού Οσκονιούκ, μέλος της ξεχωριστής αυτής παρέας, «μας δίνει την αίσθηση της ελευθερίας». «Κάθε χρόνο, την 1η Μαΐου, ερχόμαστε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον ταξιδιού μας με τις Harley» σημειώνει και προσθέτει: «Είναι ένα ταξίδι που το κάνουμε για κοινωνικούς λόγους. Είμαστε μέλη ενός κλαμπ κι αυτή είναι μια από τις κοινωνικές μας δραστηριότητες».

Το «μενού» της σημερινής μέρας για τους Τούρκους ταξιδιώτες με τις Harley περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- βόλτα ως τη Χαλκιδική και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πάρουν μέρος σ' ένα πάρτι που διοργανώνει αντίστοιχο κλαμπ χαρλεάδων της πόλης. Προς το παρόν, οι 29 μηχανές, αραγμένες στο πεζοδρόμιο κεντρικής οδού που οδηγεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τραβούν τα βλέμματα των περαστικών, που σπεύδουν ακόμη και να τις φωτογραφίσουν.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες για 23 άτομα