ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Σάμου - Δυο νεκροί

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Σάμου - Δυο νεκροί

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές από την ανατροπή δύο λέμβων με λαθρομετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Οι σοροί δύο γυναικών και 36 σώοι μετανάστες έχουν περισυλλεγεί, από σκάφη του λιμενικού σώματος, στην επιχείρηση διάσωσης, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου, βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή δύο λέμβων, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων.

Η μια σορός εντοπίσθηκε από το κρουαζιερόπλοιο ADAMORA, ενώ η δεύτερη από σκάφος του λιμενικού που έσπευσε άμεσα στην περιοχή, στις 4 το πρωί, οπότε ξεκίνησε και η επιχείρηση διάσωσης.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και λαμβάνουν μέρος δυο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα κρουαζιερόπλοιο, σκάφος της frontex, το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν και τρία αλιευτικά. Επίσης, επιχειρεί και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, ενώ κατευθύνεται στο σημείο και σκάφος του πολεμικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι παράτυποι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιωτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο. Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Οι 36 μετανάστες, που είναι όλοι καλά στην υγεία τους, έχουν μεταφερθεί ήδη στο λιμεναρχείο Σάμου.

Κατά δήλωση των διασωθέντων παράτυπων μεταναστών, στις δύο λέμβους επέβαιναν περίπου 60 με 65 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

Σάμος: Δύο νεκροί από την ανατροπή των λέμβων στο Bόρειο Αιγαίο

ΤΩΡΑ: Ανατράπηκαν δύο βάρκες με μετανάστες βόρεια της Σάμου

Ροή Ειδήσεων