ΕΛΛΑΔΑ

Δέμα στο Α.Τ. Ιτέας: Σύνδεση με ποινικούς βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Δέμα στο Α.Τ. Ιτέας: Σύνδεση με ποινικούς βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Αν είχε εκραγεί το δέμα-παγίδα θα θρηνούσαμε πολλά θύματα εκτιμά η Αντιτρομοκρατική - Μέθοδοι UCK και Αλβανικής μαφίας πίσω από τη συνδεσμολογία.

Ποινικούς και αλβανική μαφία βλέπει η αντιτρομοκρατική πίσω από την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας. Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί σαρώνουν την περιοχή της Θεσσαλονίκης για συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία τα οποία ενδεχομένως να πούλησαν το βιβλίο που περιείχε το δέμα που εστέλη στο Α.Τ. Ιτέας.

Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το βιβλίο «Η Μεγάλη και Αγία Εβδομάς» του ιεροψάλτη Δ. Ταλιαδούρου, που περιείχε το δέμα – παγίδα, κατά πάσα πιθανότητα έχει αγοραστεί από βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ο χρόνος της αγοράς.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά ότι ο διοικητής του Α.Τ. Ιτέας είναι άνθρωπος θρησκευόμενος και γι' αυτό το λόγο έστειλαν το συγκεκριμένο βιβλίο, ενώ έγραψαν ως αποστολέα την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες πήραν τις παραπάνω πληροφορίες από ποινικούς που βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα στις φυλακές Μαλανδρίνου, ενώ η συνδεσμολογία του παγιδευμένου δέματος προκαλεί εντονότερους πονοκεφάλους στην αστυνομία.

Όπως λένε χαρακτηριστικά έμπειροι αστυνομικοί, «αν το δέμα είχε εκραγεί δεν θα έμενε τίποτα όρθιο. Θα θρηνούσαμε πολλούς νεκρούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWSBOMB το δέμα περιείχε τουλάχιστον μισό κιλό ΤΝΤ καθώς επίσης βίδες και καρφιά, μέθοδοι που παραπέμπουν σε παραστρατιωτικές οργανώσεις τύπου UCK και Αλβανικής μαφίας.

Διαβάστε επίσης:

Πυρήνες της Φωτιάς: Προκήρυξη για τη βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας

Έστειλαν εκρηκτικό μηχανισμό στο Α.Τ. Ιτέας