ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από γονείς και μαθητές μουσικών σχολείων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από γονείς και μαθητές μουσικών σχολείων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, γονείς και μαθητές μουσικών σχολείων.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΑΣΓΜΕ, ενώ οι διαδηλωτές ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων αναφέρει ότι οι μετακινήσεις των μαθητών -επειδή τα σχολεία αυτά είναι διαδημοτικά- είναι μεγάλες και για αυτόν το λόγο -όπως τονίζουν- απαιτείται η μετεπιβίβαση των παιδιών σε περισσότερα από ένα μέσο Δημόσιας συγκοινωνίας όπου σε πολλές περιπτώσεις είναι δύο με τρία αλλά και σε κάποιες τέσσερα.

«Πιστεύουμε ότι η υλοποίηση της ΚΥΑ αφενός μεν θα συρρικνώσει αυτά τα σχολεία και αφετέρου φοβόμαστε για την ασφάλεια των παιδιών μας και σας καθιστούμε υπεύθυνους διότι θεωρούμε ότι θα είστε ηθικοί αυτουργοί οποιουδήποτε τραυματισμού ή άλλης εγκληματικής ενέργειας συμβεί σε βάρος ανήλικων παιδιών», τονίζει και ζητά την κατάργηση της ΚΥΑ -όπως σήμερα ισχύει- και την μίσθωση λεωφορείων χωρίς χιλιομετρικές δεσμεύσεις για όλα τα σχολεία.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: 72χρονος νεκρός σε τροχαίο στα Αμισιανά