ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Καταδίκη για αποπλάνηση ανήλικης

Ξάνθη: Καταδίκη για αποπλάνηση ανήλικης

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ξάνθης γράφτηκε την Τετάρτη, ο επίλογος μιας υπόθεσης η οποία είχε απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία της Λεκάνης πριν από 5 χρόνια, όταν μια 14χρονη -τότε- κοπέλα είχε καταγγείλει έναν 19χρονο -τότε- για αποπλάνηση και βιασμό κατά την διάρκεια της τοπικής «Γιορτής της Πατάτας».


Με βάση, όμως, τα στοιχεία που προσκομίστηκαν κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού αλλά κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τον καταδίκασε σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ενώ η έφεση του κατηγορουμένου είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Σχολιάζοντας στο KavalaPress την έκβαση της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης Μανώλης Βονικάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Συχνάκις η δουλειά του συνηγόρου υπεράσπισης μετατρέπεται σε ιχνηλάτηση της ανθρώπινης φύσης, σε ένα οδοιπορικό με προσωπεία και δάνειες φωνές που αρθρώνουν την δική τους αλήθεια.... Αμφισημίες, αντιφάσεις, πτώση, βορβορώδεις και εφιαλτικές εικόνες που αναζητούν την αριστοτελική κάθαρση... είναι μαγικό το ταξίδι του συνηγόρου υπεράσπισης στις δαιδαλώδεις διαδρομές και τα σκοτεινά δωμάτια μιας ποινικής δικογραφίας.... ειδικά όταν βοηθάει το Δικαστήριο ξετυλίγοντας το μίτο της Αριάδνης να αχθεί σε θετική για τον εντολέα του κατηγορούμενο απόφαση»

xanthipress

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Νεκρή 23χρονη σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

Ροή Ειδήσεων