ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή συλλογή παλαιών αυτοκινήτων που είδατε ποτέ!

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή συλλογή παλαιών αυτοκινήτων που είδατε ποτέ!

Ο Ιωάννης Ζερβάκης αποκαλύπτει στο newsbomb.gr το μεράκι του για την ατελείωτη συλλογή του και πως μετέδωσε το ίδιο πάθος και στους γιους του

Ρεπορτάζ: Κατσαρός Λάμπρος

Το άσβεστο πάθος του κ. Ιωάννη Ζερβάκη για τα αυτοκίνητα αλλά κυρίως για αυτά που μετρούν πολλά χρόνια αποτελεί κληρονομιά από τον πατέρα του και μεταλαμπαδεύεται στους νεότερους γιους του. Θαρρεί κανείς πως γεννήθηκε έχοντας στο μυαλό του να δημιουργήσει τη δική του συλλογή παλαιών αυτοκινήτων ξεκινώντας κυριολεκτικά από το... πουθενά. Έχοντας στη κατοχή του απλά σίδερα και μεταμορφώνοντάς τα σε πραγματικά έργα τέχνης που σε κρατούν «καθηλωμένο».

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο μεγαλύτερος γιος του Αντώνης έμαθε να κάνει τα πρώτα του βήματα σε... καρτ που διατηρούσε ο ίδιος ο κ. Γιάννης.

557722 3718746526501 996081554 n

Ο κ. Ζερβάκης «κληρονόμησε» μία Σχολή Οδηγών από τον πατέρα του Αντώνη που δημιούργησε το 1955 ενώ πέρασε στα χέρια του ιδίου το 1973. Πλέον τα ηνία της επιχείρησης βρίσκονται στα χέρια των γιων του, Αντώνη και Παναγιώτη.

397149 3311170697360 694943477 n

Στην κατοχή τους πατέρας και γιοι έχουν 8 αντίκες. Οι πέντε εξ' αυτών είναι σε άρτια κατάσταση ενώ χρησιμοποιούνται σε γάμους και διάφορες άλλες εκδηλώσεις. Οι υπόλοιπες τρεις είναι υπό κατασκευή. Όπως προαναφέραμε το πάθος της οικογένειας Ζερβάκη περνά από γενιά σε γενιά.

Ας δούμε όμως ένα προς ένα τα μοντέλα:

1) DESOTO FIREDOME 1955

Όπως αποκαλύπτει ο κύριος Γιάννης στον δημοσιογράφο του newsbomb.gr Κατσαρό Λάμπρο, αυτό το αυτοκίνητο-αριστούργημα δημιουργήθηκε κυριολεκτικά από το μηδέν.

«Το αγόρασα το 1997 σε πολύ κακή κατάσταση. Με πολύ κόπο και μεράκι το ανακατασκεύασα πλήρως. Η μόνη έλλειψη που είχα ήταν ο κινητήρας τον οποίο αγόρασα από δημοπρασίας στο Texas. Είναι ίσως το πιο όμορφο αμάξι που διαθέτω. Όταν πηγαίνω βόλτα με το συγκεκριμένο όχημα με σταματούν συνεχώς στο δρόμο για να φωτογραφηθούν μαζί του.» λέει ο κ. Ζερβάκης. Μάλιστα το αυτοκίνητο κατά πάσα πιθανότητα ήταν ιδιοκτησίας του Σοφοκλή Βενιζέλου που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδος για τρία μικρά διαστήματα στα μέσα του 20ού αιώνα.

Το επιβλητικό αυτό όχημα χρησιμοποιείται σε γάμους και διαφόρων τύπου άλλες εκδηλώσεις.

Το πριν

Εικόνα 105
Εικόνα 107
Εικόνα 109

Και το μετά

Εικόνα 136
PA010069
PA010082
uyt

2) MG BGT 1969

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτελεί κάτι ιδιαίτερο για τους γιους του κ. Ζερβάκη. Όπως μας λέει ο μεγαλύτερος γιος του, Αντώνης το αυτοκίνητο αγοράστηκε σε καλή κατάσταση το 2000 από εύπορο ιδιοκτήτη ο οποίος το είχε στην κατοχή του από τη στιγμή που κατασκευάστηκε. Λίγα πράγματα χρειάστηκαν προκειμένου και αυτό να γίνει ένα πραγματικό έργο τέχνης. Όσα εξαρτήματα χρειάστηκαν τα αγόρασαν από την Αγγλία.

Το αυτοκίνητο με πλήρωμα τον Αντώνη και τον Παναγιώτη Ζερβάκη συμμετέχει σε αγώνες και έχει πάρει πολλές διακρίσεις.

Μερικοί από αυτούς τους αγώνες είναι:

24ώρες Ελλάδα
Classic Acropolis
Γύρος Αττικής

Εικόνα 001
Εικόνα 052

3) MERCEDES 190 1960

Το αμάξι αγοράστηκε σε καλή κατάσταση το 1999. Μετά από πολλές ώρες εργασίας τελειοποιήθηκε. Μάλιστα χρησιμοποιείται και σε πολλές εκδηλώσεις.

IMG 3162
IMG 0198

4) FORD POPULAR 1954

Αγοράστηκε το 1999. Ο αριθμός κυκλοφορίας είναι 548 που σημαίνει ότι είναι από τα πρώτα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας. Πατέρας και γιοί το ανασκεύασαν πλήρως. Το αμάξι εκκινεί και με τη χρήση μανιβέλας ενώ διαθέτει ξύλινα πατώματα και ανοιγόμενη οροφή και χειροκίνητο καθαριστήρα.

popular

5) MERCEDES 170sb 1952

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε το 2004. Το χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί αξιωματικοί μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Είναι πλήρως ανακαινισμένο και χρησιμοποιείται σε γάμους ή σε λοιπές εκδηλώσεις.

P4110014
P4110013

6) DODGE DART 270 1963

Το παρόν αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον κ. Ζερβάκη το 2001 και είναι υπό κατασκευή.

dodge

7) FORD WERKE 1949

Και αυτό το όχημα αγοράστηκε το 2001 και είναι υπό κατασκευή. Ο Άντωνης και ο Παναγιώτης αναμένεται να κοπιάσουν σκληρά προκειμένου να το μεταμορφώσουν σε ένα πραγματικό κομψοτέχνημα.

IMG 3173

8) AUSTIN 1940

Το πιο πρόσφατα αγορασμένο αυτοκίνητο στη συλλογή της οικογένειας Ζερβάκη. Το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιούνταν από το στρατό ξηράς και αεροπορίας της Αγγλίας. Διαθέτει πλήρως ανοιγόμενο με ανακλεινόμενο αναμοθώρακα (παρμπριζ) ενώ βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής.

Ο μικρότερος γιος του κ. Ζερβάκη Παναγιώτης μίλησε για τα πάθος του πατέρα του για τα παλιά αυτοκίνητα και αποκάλυψε μερικές αστείες και ιδιαίτερες στιγμές.

«Ο πατέρας μου είχε έκθεση αυτοκινήτων. Θυμάμαι να περιμένω πότε θα κλείσει η έκθεση για να οδηγήσω κρυφά κάποιο από τα αυτοκίνητα. Για πολλά χρόνια δεν είχα κανένα όχημα εκείνης της εποχής. Μάλιστα ήταν αυτή η γλυκιά μου νοσταλγία για εκείνα τα χρόνια που με έκανε να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο το DESOTO. Έτσι κατάλαβα την «αρρώστια» μου για τα παλαιά αυτοκίνητα και έγινα συλλέκτης. Από το 1997 που αγόρασα το πρώτο αυτοκίνητο έχω αφιερώσει ατελείωτες ώρες εργασίας αλλά και πολλά χρήματα για να είναι σε άριστη κατάσταση οι αντίκες μας. Τα 4 αυτοκίνητα στεγάζονται στη Σχολή Οδηγών που διαθέτουμε επί της οδού Πευκών 51 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και τα υπόλοιπα βρίσκονται στεγασμένα εκτός Αττικής.»

Ένα πέρασμα από το χώρο όπου στεγάζονται τα οχήματα θα σας αφήσει άφωνους... Και η συλλογή δεν τελειώνει εδώ!