ΕΛΛΑΔΑ

Χατζησάββας: Ωρίμασαν οι συνθήκες για κατασκευή πίστας Moto Cross στη Θεσσαλονίκη

Χατζησάββας: Ωρίμασαν οι συνθήκες για κατασκευή πίστας Moto Cross στη Θεσσαλονίκη

Στην αναγκαιότητα κατασκευής πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη, συμφώνησαν ο Γρηγόρης Χατζησάββας και πρόεδρος της ΜΟΒΕ, Νίκος Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης, που είχαν στη Νεάπολη.

Ο κ. Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Βορείου Ελλάδος με έτος ίδρυσης το 1932, υπογράμμισε το γεγονός , ότι μια πίστα Moto Cross εκτός από την ουσιαστική στήριξη στις αγωνιστικές δραστηριότητες μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ορθής οδηγικής συμπεριφοράς στους νέους φίλους των δικύκλων, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ποδηλατικές δραστηριότητες. Παράλληλα αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές, που ανοίγονται με τη λειτουργία μιας πίστας διεθνών προδιαγραφών, καθώς σ' αυτή την περίπτωση η διεξαγωγή αγώνων θα προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Γρηγόρης Χατζησάββας, επανέλαβε ότι η δημιουργία πίστας Moto Cross στην περιοχή απασχολεί σοβαρά το συνδυασμό του, γι αυτό και έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του. Ο κ. Χατζησάββας εκτίμησε ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, ενώ υπογράμμισε ότι το κόστος κατασκευής της πίστας και των υποστηρικτικών κτιριακών υποδομών είναι μέσα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου, ενώ τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια.

Ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης Πολιτών» αναγνώρισε πάντως, ότι το σημαντικότερο πρόβλημα για την άμεση εκτέλεση του έργου, είναι η εύρεση του χώρου, που θα πληροί τις λειτουργικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

«Έχουμε κατά νού λύσεις, που ωστόσο απαιτούν συνεργασία και με γειτονικούς δήμους», υπογράμμισε ο Γρηγόρης Χατζησάββας, για να καταλήξει «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε στενά με τους όμορους ΟΤΑ, τους φορείς της Πολιτείας και τους φορείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ώστε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

Thestival

Διαβάστε επίσης: Κατερίνη: Σύλληψη Βούλγαρου φορτηγατζή με πλαστές πινακίδες