ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Μάχη της Πυροσβεστικής για τη διάσωση εγκλωβισμένου οδηγού

Σέρρες: Μάχη της Πυροσβεστικής για τη διάσωση εγκλωβισμένου οδηγού

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι του Σιδηροκάστρου Σιντικής και της Ηράκλειας του δήμου Ηράκλειας, όταν αργά το απόγευμα σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα στις εν λόγω περιοχές, με δυνατές βροχοπτώσεις και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.


Στον δήμο Ηράκλειας, μέσα σε λίγα λεπτά πλημμύρισαν υπόγεια καταστήματα και σπίτια, ενώ η δυνατή βροχή, μετέτρεψε τους δρόμους, σε χείμαρρους παρασύροντας καρέκλες και τραπέζια από καταστήματα. Μετά την άμεση επέμβαση κλιμακίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή , αντληθήκαν τα νερά από τα βουλωμένα, από φερτές ύλες, φρεάτια και η κατάσταση αποκαταστάθηκε αφήνοντας πίσω της μόνο υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα της πόλης της Ηράκλειας.

Στο ίδιο σκηνικό βρέθηκε και η πόλη του Σιδηροκάστρου του ομώνυμου δήμου, όταν αργά το απόγευμα ένα ξαφνικό μπουρίνι έπληξε την περιοχή, πλημμυρίζοντας τη γέφυρα του Χορτερού.

Παρά τις συστάσεις της τροχαίας να μην επιτραπεί η διέλευση των οχημάτων κάτω από τη γέφυρα, οδηγός ΙΧ οχήματος παραβίασε τις απαγορευτικές κορδέλες επισήμανσης που στήθηκαν, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί κάτω από τη γέφυρα, καθώς το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο. Ο τολμηρός οδηγός που αρνούνταν να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο του, ανέβηκε στο καπό του αυτοκινήτου του, για να σωθεί, παραμένοντας για αρκετές ώρες, με την πυροσβεστική υπηρεσία να δίνει μάχη με τα καιρικά φαινόμενα και να καταφέρνει τελικά να αντλήσει το νερό και να απεγκλωβίσει τον ανυπάκουο οδηγό.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός από τον αέρα-Βούλιαξαν ιστιοφόρα, παραλίγο να καούν σπίτια